Hema notaris

Home » Hema notaris
8.4

HEMA Notarisservice

hemaworstIn 2014 werd met veel publiciteit de Hema Notaris gelanceerd. De Hema notarisservice is een online dienst om een eenvoudig testament en samenlevingsovereenkomst te maken. De kosten van die aktes waren in het begin extreem laag. Inmiddels liggen de prijzen ongeveer op ons niveau.
Wij vinden het een goede ontwikkeling. Het recht moet beter toegankelijk worden voor iedereen. Dat geldt zeker voor diensten van de notaris. Als een partij als de HEMA dat ook ziet, dan geeft dat aan dat wij al sinds 2009 op de juiste weg zijn.
Bij de HEMA Notarisservice kan je terecht voor een samenlevingscontract of een testament. Je kan alleen een testament voor samenwonenden maken. Dus alleenstaande kunnen niet bij de HEMA een testament opstellen. Ook verder zijn er een hele reeks beperkingen waardoor je niet via de HEMA aan de slag kan.

Verschillen met de HEMA notaris

cijfer vijfEr zijn vijf duidelijke verschillen tussen de HEMA en wat je bij de DoeHetZelfNotaris kunt verwachten.

  1. Bij DoeHetZelfNotaris kan je een grote reeks aan aktes maken, niet alleen een testament voor samenwonenden of samenlevingscontract
  2. Wij hebben notariskantoren in iedere regio, de Hema heeft nog wel wat witte plekken.
  3. Niet alleen de zeer eenvoudige zaken kun je bij ons regelen, ook legaten of beheer over de erfdelen van de kinderen regel je hier in jouw testament
  4. Je betaalt bij ons aan de notaris. Die bekijkt ook eerst of je in jouw situatie wel een eenvoudige akte kunt maken. Soms is het noodzakelijk om een iets ingewikkelder en dus duurder testament te maken. Bij ons zal de notaris je dat vooraf vertellen en kom je dus niet voor een onaangename verassing te staan.
  5. Wij verkopen geen worst. Misschien geeft dat het wel duidelijk weer. Iedereen heeft zijn eigen kennis en kunde. Die van ons is het online aanbieden van notariële diensten. Die van de HEMA is het verkopen van consumentenproducten.

Over de HEMA notaris heeft de tuchtrechter voor het notariaat zich gebogen. In twee instanties is bepaald dat deze samenwerking tussen notarissen en online diensten is toegestaan. We hebben deze uitspraken samengevat en gepubliceerd.
Je kan wel zeggen dat het eigenlijk appels met peren vergelijken is. DoeHetZelfNotaris biedt jou veel meer mogelijkheden en dus uiteindelijk ook een veel beter testament of een betere samenlevingsovereenkomst. Dat is het prijsverschil van een paar tientjes meer dan waard.

Aan de Slag

Overtuigd? De prijzen zijn misschien een paar tientjes hoger, maar dat zie je dan wel terug in de kwaliteit. Daar wilde je bij zo iets belangrijks als je testament toch niet op besparen? Ga direct aan de slag, vul de vragen in en kies een notaris bij jou in de buurt.