Hoe maak je een Verklaring van Erfrecht via DoeHetZelfNotaris?

Home » Hoe maak je een Verklaring van Erfrecht via DoeHetZelfNotaris?
8.5

Hoe maak je een Verklaring van Erfrecht via DoeHetZelfNotaris?

Hoe maak je een Verklaring van Erfrecht? Via DoeHetZelfNotaris is dat bijzonder eenvoudig. In enkele stappen bereid je zelf een officieel document voor. Je stuurt de gegevens naar ons landelijke kantoor. Wij nemen jou en de erfgenamen bij de hand en helpen jullie stap voor stap aan de Verklaring van Erfrecht.

Bereken de prijs

De intake

Via de site kun je zeer snel een Verklaring van Erfrecht maken. Om te beoordelen of jij voor ons lage tarief in aanmerking komt moet je een aantal intakevragen beantwoorden. Het zijn meestal algemene vragen die jou snel helpen. Zoals of je het Nederlands beheerst. Kun je verder? Dan ga je direct naar het vragenformulier.
Kun je niet verder, dan kom je niet in aanmerking voor onze lage standaardprijzen. Je krijgt dan de optie aangeboden om bij twee van onze notarissen een offerte aan te vragen.

De vragen

Je moet alle vragen beantwoorden. De vragen zijn eenvoudig voor iedereen te beantwoorden. De vragen zijn interactief, ze reageren dus op elkaar. Heb je aangegeven dat je kinderen hebt, dan moet je vragen over je kinderen beantwoorden. Heb je geen kinderen, dan ook geen vragen. Soms moet je even iets opzoeken of nog bespreken. Niets aan de hand. Je tot dan toe ingevoerde gegevens worden bewaard en kun je later weer opvragen. Dan maak je een Verklaring van Erfrecht dus later af.

Vervolgstappen

Zodra wij jouw opdracht binnen hebben sturen we je bericht. Daarin geven we aan welke documenten wij nodig hebben. We sturen ook berichten aan de andere erfgenamen met welke stukken wij van hen nodig hebben. We starten diverse onderzoeken, bij de gemeente en in het Centraal Testamenten Register. Zo snel mogelijk maken wij de Verklaring van Erfrecht in orde.

De erfenis aanvaarden

Een Verklaring van Erfrecht bevat de namen van de erfgenamen. Dat zijn alleen de erfgenamen die de erfenis hebben aanvaard. Om er zeker van te zijn dat de erfgenamen de erfenis zelf hebben aanvaard, moeten zij een handtekening zetten onder een formulier. Die handtekening moeten zij laten legaliseren. Dat wil zeggen dat alle erfgenamen in persoon hun handtekening moeten zetten.
Dat kan voor erfgenamen in Nederland:

  • de verplichte legalisatie van de handtekeningen door de erfgenamen kan gratis 100% online. Wij maken daarvoor gebruik van iDIN.
  • Indien je dat niet wilt kun je ook tegen geringe kosten terecht bij ieder gemeentehuis in Nederland.
  • tegen een wisselende vergoeding (meestal rond de € 25,– tot € 50,–) bij iedere notaris in Nederland.

Wonen de erfgenamen in het buitenland? Dan kunnen ze bovenstaande procedure volgen als ze in Nederland zijn. Ze kunnen als ze over een Nederlandse bankrekening beschikken gebruik maken van iDIN. Ze kunnen zich ook legitimeren in het buitenland. Dat kan bij een notaris, ambassade of via Skype met ons centrale kantoor in Woerden. Als het aan de orde is, leggen wij de procedure in detail uit.

Betalen doe je aan het einde

Als de Verklaring van Erfrecht in concept gereed is sturen we je een e-mail. Daarin staat de factuur met het bedrag dat je verschuldigd bent. Dit kan je direct betalen. Daarna ontvang je de formele Verklaring van Erfrecht. Je betaalt dus niet aan DoeHetZelfNotaris.