Hoe zit het met mijn akte bij notaris Voorwinde?

Hoe zit het met mijn akte bij notaris Voorwinde?

Home » Hoe zit het met mijn akte bij notaris Voorwinde?
8.5

Jouw akte bij Voorwinde

Ik heb een akte gemaakt bij Voorwinde, maar maak me zorgen. Hoe zit het met mijn akte bij notaris Voorwinde?

Notaris Voorwinde

De Amsterdamse notaris Voorwinde is verantwoordelijk voor het grootste fraudeschandal in decennia in het notariaat. Hij verduisterde miljoenen van zijn cliënten. Aktes werden opgesteld door geschorste notarissen onder valse naam. Hij had afschriften van een bankrekening vervalst om de toezichthouder BFT om de tuin te leiden. Logisch dat mensen die een akte bij deze notaris hebben gemaakt zich nu zorgen maken.

Vragen zijn er bijvoorbeeld over registratie van testamenten en levenstestamenten. Heeft de notaris die wel geregistreerd? Hoe kom ik daar achter? Is mijn akte wel ondertekend door een bevoegde notaris? De notaris heeft een bewaarplicht voor de originele aktes. De opstellers beschikken alleen over een afschrift. Waar zijn die originele aktes nu?

Bleeker verantwoordelijk

De KNB heeft bij de directe schorsing van Voorwinde direct een waarnemer benoemd. Deze notaris regelt alle lopende zaken van Voorwinde en is ook verantwoordelijk voor de aktes die in het verleden zijn gepasseerd.

Inmiddels is de afhandeling over naar Den Haag, ten kantore van de KNB zit daar notaris I. Bleeker. Je kan dat terugvinden in het zogeheten opvolgersarchief. De notaris heeft een apart mailadres geopend.

Voorwinde failliet

In maart 2018 heeft de rechtbank het notariskantoor van Voorwinde failliet verklaard.

Als je nog geld te vorderen hebt van Voorwinde, dan moet je naar de curator. Dat is mevrouw Steffens bij Fort Advocaten in Amsterdam.

Je kan op de site van de rechtspraak ook het faillissementsverslag van Voorwinde inzien.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?