Ik heb ooit een testament gemaakt voor ik doehetzelfnotaris kende

Ik heb ooit een testament gemaakt voor ik doehetzelfnotaris kende

Home ยป Ik heb ooit een testament gemaakt voor ik doehetzelfnotaris kende
8.6
Moet ik voor een wijziging of intrekking van mijn testament naar mijn ‘oude’ notaris?

Nee, je kan naar elke notaris in Nederland om jouw testament te wijziging of te herroepen. Dat hoeft niet bij dezelfde notaris die het testament heeft opgesteld.

Ik heb al een testament

Je kunt een nieuw testament maken bij een andere notaris. Je kan ook aanvullingen doen of het testament herroepen. Dat kan allemaal bij een andere notaris. Zelfs de afhandeling van een erfenis of testament kun je doen bij een andere notaris dan die het testament heeft gemaakt.<p.

Oude testament

Als het van belang is dan stellen wij de vraag. Je kunt dit eenvoudig bij je antwoorden opgeven. Je krijgt de vraag of je een kopie of scan van het oude testament aan de notaris wil sturen. De nieuwe notaris kan het eerder opgestelde testament als dat moet inzien en met jou bespreken.

Heb je zelf geen exemplaar? Dan kun je dat opvragen bij de oorspronkelijke notaris. Kom je er dan nog niet uit, dan kan je nieuwe notaris een kopie opvragen. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Testament