Is mijn akte meteen geldig nadat ik deze verzonden heb?

Is mijn akte meteen geldig nadat ik deze verzonden heb?

Home » Is mijn akte meteen geldig nadat ik deze verzonden heb?
8.6

Mijn akte meteen geldig?

Nee, de akte is niet meteen geldig. Een akte is pas rechtsgeldig als je samen met de notaris het officiële stuk, de definitieve akte, hebt ondertekend.

Notaris

Een akte is een officieel document. Het heeft rechtskracht naar iedereen. Daarom is een akte pas formeel een akte op het moment dat deze is gepasseerd door de notaris. Gepasseerd is het formele moment dat de notaris zijn handtekening plaatst.

Sommige aktes worden ook nog ingeschreven in registers. Denk aan het Handelsregister waar de rechtspersonen in staan. Of het Centraal Testamenten Register, waar testamenten worden geregistreerd. De notaris zorgt voor deze registratie.