Mijn moeder heeft het erover gehad dat ze ooit een testament heeft laten maken. Hoe kom ik er achter of dit zo is?

Mijn moeder heeft het erover gehad dat ze ooit een testament heeft laten maken. Hoe kom ik er achter of dit zo is?

Home » Mijn moeder heeft het erover gehad dat ze ooit een testament heeft laten maken. Hoe kom ik er achter of dit zo is?
8.3

Heeft mijn moeder een testament?

Mijn moeder heeft het erover gehad dat ze ooit een testament heeft laten maken. Hoe kom ik er achter of dit zo is? Het CTR geeft alleen inzage bij overlijden. Inhoudelijk hoef ik niks te weten. Alleen of er een testament is, hoe los ik dit op?geheim-testament

De vraag of iemand een testament heeft gemaakt is in Nederland geheim. Dat geldt niet alleen voor de inhoud, maar dus ook voor de vraag of je een testament gemaakt hebt.

Het is één van de basisregels van ons stelsel van testamenten. Het is iemands laatste wil. Die wordt pas bekend na overlijden.

De achterliggende gedacht is dat de opsteller van het testament dat in vrije wil kan en mag doen. Als bekend zou worden dat er een testament is, dan zou de opsteller onder druk kunnen worden gezet om de inhoud bekend te maken.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?

Lees meer over Afhandeling Erfenis