Mijn notaris staat er niet bij. Hoe kan dat?

Mijn notaris staat er niet bij. Hoe kan dat?

Home » Mijn notaris staat er niet bij. Hoe kan dat?
8.5
Mijn notaris staat niet in de lijst, hoe komt dat?

Niet alle notarissen in Nederland werken samen met DoeHetZelfNotaris. Sommige wel meewerkende notarissen nemen soms tijdelijk geen zaken aan.

De notaris die ik ken staat er niet bij

Jij kent een notaris. Maar die kan je niet kiezen op de site. DoeHetZelfNotaris werkt met aangesloten notarissen. Die hebben zich op voorhand vastgelegd op de prijzen zoals die op onze site staan. Je kan dus alleen bij die notarissen terecht. Wij staan altijd open voor nieuwe notarissen.

Logo Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Staat jouw notaris dus niet in de lijst, dan kan je die helaas niet kiezen. Er zijn geen wettelijke verplichtingen waarom je naar een bepaalde notaris zou moeten gaan. Je kan ieder document wijzigen bij weer een andere notaris.

Dus als je een testament hebt gemaakt bij jouw oude notaris, dan kan je dat wijzigen of herroepen bij onze notarissen. Er zijn in Nederland tegen de duizend notariskantoren en er werken er rond de 30 mee met DoeHetZelfNotaris.

Tijdelijk niet zichtbaar

Meewerkende notarissen kunnen aangeven dat zij tijdelijk geen nieuwe dossiers aan willen nemen. Dat kan bijvoorbeeld in de vakantieperiode of door ziekte. Liever zien wij dat notarissen dan tijdelijk niet zichtbaar zijn, dan dat je weken op antwoord moet wachten.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?