Minderjarige benoemen als executeur?

Minderjarige benoemen als executeur?

Home ยป Minderjarige benoemen als executeur?
8.6
Kan ik een minderjarige als executeur aanwijzen in mijn testament?

Ja, dat kan wel. Alleen als je overlijdt voor de executeur meerderjarig is, dan kan die de benoeming niet aanvaarden. Het is dus verstandig een reserve aan te wijzen.

Minderjarige executeur

Soms heb je de wens om een bepaalde persoon als de executeur van jouw nalatenschap aan te wijzen. Dat kan bijvoorbeeld een van je nu nog minderjarige kinderen zijn. Maar kan je een minderjarige persoon ook als executeur benoemen?

Minderjarige kan niet executeur worden

Brief

De wet bepaalt dat handelingsonbekwamen niet executeur kunnen worden. Minderjarigen zijn handelingsonbekwaam. Nou kan je wel in je testament opnemen dat iemand die op dit moment minderjarig is jouw executeur zou moeten zijn.

Kom je te overlijden voordat die persoon meerderjarig is, dan kan die geen executeur worden. Dat betekent dat je een minderjarige dus niet als executeur kan benoemen. Om te voorkomen dat iemand geen executeur mag worden en er dus geen executeur is, het verstandig om meerdere executeurs (voorwaardelijk) te benoemen. Dan heb je meer zekerheid dat degene of degenen die jij hebt benoemd, ook als executeur kan of kunnen gaan optreden na jouw overlijden.

Lees ook: Wie mogen executeur worden?

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Executeur benoemen