Andere onderneming oprichten

Home ยป Andere onderneming oprichten
8.4

VOF oprichten

Wil je samen met anderen gaan ondernemen? Dan kan je dat ook doen in een VOF. Een vennootschap onder firma VOF kun je oprichten zonder notaris. Maar je kunt geen VOF oprichten zonder een goed contract. Daarom kun je zelf een VOF contract opstellen met onze software. Die helpt je aan de hand van vragen om een goed VOF-contract op te stellen.

VOF formaliseren

Heb je al een VOF opgericht, maar nog niet een contract opgesteld? Of hebben jullie wel al een contract maar past die niet meer bij hetgeen jullie doen of hebben afgesproken? Stel dan een contract op via de DoeHetZelfNotaris. Een goed contract voorkomt discussie en verwarring. Ook hiervoor hoef je niet langs de notaris.

Commanditaire Vennootschap oprichten

In een Commanditaire Vennootschap (CV) kun je net als bij de VOF samen gaan ondernemen. Hiervoor hoef je ook niet langs de notaris. De CV is een speciale vorm van de VOF. In een CV heb je namelijk beherende en stille vennoten. De een leidt de onderneming en de ander brengt geld in. Hiervoor moet je wel een goed contract opstellen. Dat kun je zelf doen via onze software.

Maatschap oprichten

Ook een maatschap kun je zelf oprichten en hiervoor hoef je niet langs de notaris. Een maatschap richt je samen op met minimaal 2 maten. Binnen de maatschap voeren jullie zelfstandig het beroep uit. Elke maat brengt wat in en zij kunnen bepaalde kosten delen, bijvoorbeeld de huur van een pand of het inhuren van een receptionist.