VOF Oprichten 39.- ex

8.4

VOF oprichten

Een vennootschap onder firma richt je zelf op. Dat doe je bij voorkeur met een goed contract. In dat contract kan je dan de belangrijkste zaken regelen. Een VOF oprichten is nog nooit zo eenvoudig. Je hoeft niet langs de notaris.
Je vult op de volgende schermen (onder andere) de volgende gegevens in:

  • Naam van de VOF
  • Doelstelling VOF
  • Namen en gegevens van de vennoten

Ook de andere vragen die je moet beantwoorden, staan in ons vragenformulier. Zo word je aan de hand genomen om zelf jouw VOF op te richten. We hebben in het stappenplan VOF ook nog de vragen opgenomen die jullie door moeten nemen voor je een VOF kan oprichten.

Voordelen van hier een VOF oprichten

Overeenkomst van de vennootschap onder firma VOF

Nergens zo voordelig en makkelijk.

  • Vaste lage prijs, geen verkapt abonnement
  • Betaal veilig online
  • Word document, dus zelf aan te passen
  • In 10 minuten klaar

Waarom een VOF?

Een VOF is een eenvoudige en flexibele rechtsvorm. De wet regelt vrij weinig dus het staat je vrij om er zelf invulling aan te geven. De VOF kan je ook zonder contract oprichten, dan maak je alleen onderling mondelinge afspraken. Dat is niet aan te raden. Dus zet vooral samen een goed contract op. Maak afspraken over werk, inbreng en arbeidsongeschiktheid. Denk ook aan afspraken over hoe jullie uit elkaar gaan en een eventueel concurrentiebeding.
Het voordeel van een VOF is ook dat die niet via een notaris opgericht hoeft te worden. Dat scheelt dus fors in de kosten bij de oprichting.

Commanditaire Vennootschap

Wil een van de vennoten alleen geld inbrengen in de vennootschap? Dan kan je beter een Commanditaire vennootschap (CV) oprichten. In de CV zijn er beherende en stille vennoten. De stille vennoten brengen alleen geld in. Zij zijn dan ook niet privé aansprakelijk voor schulden van de vennootschap.

Hoeveel VOF’s telt Nederland in totaal?

Totaal aantal VOF’s in Nederland
2020168.695
2019166.440
2018163.155
2017161.055

Lees ook: Hoeveel ondernemingen worden er opgericht?