Personeelsvereniging als spaarpot?

Personeelsvereniging als spaarpot?

Home ยป Personeelsvereniging als spaarpot?
8.6
Kan de personeelsvereniging sparen?

Ja zeker. Als er mee inkomsten zijn dan uitgaven kan de personeelsvereniging dat geld opsparen. Zo ontstaat een spaarpot met geld dat is bijeengebracht door de leden.

Sparen in de personeelsvereniging

spaarpot

Ja, dat kan zeker. De personeelsvereniging (ook wel personeelsfonds) kan in het kalenderjaar niet het hele budget opmaken. Dan kan de rest van dat budget nog wel in het volgend kalenderjaar worden gebruikt. Dat kan je dan gebruiken voor andere personeelsactiviteiten. Er is geen verplichting om de inkomsten gelijk te laten lopen met de uitgaven.

Een personeelsvereniging kan bijvoorbeeld sparen of reserves kweken. Dat kan met een bepaald doel: het jubileum van de organisatie bijvoorbeeld. Het kan ook om in het ene jaar iets groots te doen en het andere jaar niet. Dit is aan de vereniging om te beslissen.

Spaarpot en Werkkostenregeling

Ook bij sparen geldt als er wordt voldaan aan de voorwaarden dat de bijdrage van de werkgever buiten de werkkostenregeling WKR wordt gehouden. De bijdrage kan dus onbelast worden vergoed door de werkgever. Dus nog een reden om een personeelsvereniging op te richten.

Positief saldo bij einde

Als de vereniging niet erg actief was kan het zijn dat er een positief saldo is ontstaan. Wat moet er dan met dat opgespaarde geld gebeuren?

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?