Starterslening doorhalen 79.-

Home » Starterslening doorhalen
9.3

Dit document gaat 100% online. De afhandeling is centraal via Notariële Diensten in Woerden.
Het document ontvang je van een notaris.

10% korting

Afgeloste starterslening

Je hebt de starterslening afgelost. Als je een hypotheek aflost, blijft die nog wel ingeschreven staan in het Kadaster. Dat wil zeggen dat dit specifieke leningdeel uitgeschreven moet bij het Kadaster. Dat kan je gerust doen. Je kunt namelijk geen tweede keer gebruik maken van deze starterslening. Als je het nu doet dan is dat wel zo goedkoop.

Speciaal om starters te ondersteunen bieden wij een royement van een startershypotheek aan met een aantrekkelijke korting van 10%.

Waarom je starterslening aflossen?

Je kan de hypotheek boetevrij aflossen tijdens de looptijd. Beschik je dus na een paar jaar over wat meer financiële armslag, dan kan dat een interessante optie zijn. Als je geld op een spaarrekening hebt staan, dan ontvang je (bijna) geen rente. Over de starterslening betaal je wel rente. Je kan dan beter spaargeld overhevelen naar aflossing.

Let wel, als je aflost dan kan je niet meer over het geld beschikken. Natuurlijk wel als je straks een nieuw huis koopt en het geld uit het bestaande huis dus vrij komt.

geld schenken

Hoe los ik mijn starterslening af?

Je moet natuurlijk eerst de lening aflossen voordat je die kan laten doorhalen. Om de lening helemaal af te lossen moet je de exacte stand van de lening weten. Die kan je opvragen bij SVn. Je ontvangt dan een aflosnota.

Je kunt altijd vergoedingsvrij en kosteloos aflossen op jouw lening. Bij een volledig aflossing verzoek je om een aflosnota. Dat kan met een mailtje aan leningenbeheer@svn.nl, onder vermelding van jouw leningnummer en de datum waarop je de lening volledig wilt aflossen. De verwerkingstijd voor het opmaken van een aflosnota is 5 werkdagen.

Hoe werkt het doorhalen van een starterslening?

Jij geeft ons online de opdracht de startershypotheek door te halen. Je bevestigt de opdracht via iDIN. Daarna hoef je niets te doen en nergens langs te komen.

De notaris vraagt aan het stimuleringsfonds een definitieve bevestiging dat de hypotheek is afgelost. Hiermee ontvangt de notaris een royementsvolmacht om de hypotheek door te halen. Als de akte gereed staat ontvang je een betaalverzoek. Daarna schrijft de notaris de akte in bij het kadaster. Je ontvangt bericht en een bevestiging van de royementsakte van de notaris zodra de hypotheek is doorgehaald.

Wat is een starterslening?

De startershypotheek of beter gezegd een starterslening is een aanvullende hypotheek voor starters op de woningmarkt. Zij kunnen via de gemeente een extra hypotheek krijgen. Die starterslening gebruiken ze dan voor het laatste stukje financiering. De eerste drie jaar is deze hypotheek bovendien aflossingsvrij.

Er zijn wel een aantal beperkingen die er aan deze financiering zijn gesteld. Deze voorwaarden verschillen per gemeente. In ieder geval moet je voldoen aan een NHG Hypotheek. Dat wil zeggen dat de woning een maximale waarde mag hebben (iets boven de € 325.000). Ook zijn er eisen aan de leeftijd van de aanvrager.

De startershypotheek is een initiatief om de woningmarkt te verbeteren. De financiële uitvoering is in handen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvestiging SVn. Het is niet zo dat je deze lening in iedere gemeente kan aanvragen. Er zijn rond de 200 gemeenten die meewerken.

In samenwerking met Notariële Diensten

Deze akte wordt voorbereid door Notariële Diensten. Onze landelijke samenwerkingspartner. Zij zijn helemaal ingesteld op online dienstverlening. Wij maken samen honderden aktes per maand. Dat betekent dat jouw aanvraag snel en efficiënt afgehandeld wordt. Alle werkzaamheden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de notaris. Die ondertekent ook de uiteindelijke akte. Je hoeft niet langs te komen, je blijft continu op de hoogte. Klanten waarderen deze dienst enorm hoog.

Stappenplan Starterslening aflossen en doorhalen

 1. Vraag de exacte stand op van de starterslening

  Vraag bij de SVn de exacte stand van de lening aan. Dat kan met een mailtje aan leningenbeheer@svn.nl, onder vermelding van jouw leningnummer en de datum waarop je de lening volledig wilt aflossen

 2. Zorg dat je betaalt

  Op de datum die in de berekening staat zorg je voor exact de betaling van het bedrag dat de SVn voor jou heeft berekend.

 3. Vraag nu het royement aan

  De hypotheek is nu wel afgelost, maar staat nog wel genoteerd in het kadaster. Vraag een royement aan. Dat kan heel eenvoudig vanuit je luie stoel.

 4. Wacht de bevestiging van de notaris af

  Het doorhalen van een hypotheek kan enkele weken duren. Je ontvangt vanzelf bericht.