Voetbalclub oprichten in 5 minuten?

Voetbalclub oprichten in 5 minuten?

Home » Voetbalclub oprichten in 5 minuten?
8.6

Voetbalvereniging oprichten

knvb logo

Wil je in Nederland een voetbalclub oprichten dan mag dat. Wil je ook meedoen aan de competitie en wil je lid zijn van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB)? In dat geval moet jouw voetbalvereniging de modelstatuten van de KNVB gebruiken.

De voorgeschreven statuten zorgen ervoor dat de centrale regels van de KNVB ook in de verschillende verenigingen gelden. Dat hebben de meeste sportkoepels zo geregeld. Alleen op die manier zijn de verenigingen ook juridisch enigszins gelijk.

Voetbalclub en DoeHetZelfNotaris

Voorop gesteld. Er is geen enkele formele samenwerking tussen de KNVB en DoeHetZelfNotaris. Maar op onze site zijn de modelstatuten van de KNVB geautomatiseerd.

Dus wil je een voetbalvereniging oprichten? Dan kies je in het vragenspel dat je de KNVB modellen wilt gebruiken. Je beantwoordt de vragen zoals die ook voor andere verenigingen gelden. Aan het einde maakt onze software daar dan een keurig ingevuld voetbalmodel van.

De rest van procedure is hetzelfde als voor alle verenigingen. Jullie kiezen een notaris in de buurt. Daar maak je een afspraak. Voor het goedkope standaard tarief krijg je een complete voetbalclub. Dus inclusief statuten en inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Hulp nodig?

De website van de KNVB bevat heel veel informatie voor verenigingen. Bovendien kunnen ze jullie goed helpen.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Verenigingen