VOF formaliseren 39.- ex

Home » VOF formaliseren
8.4

Dit document ga je helemaal zelf afronden. Je hoeft niet naar een notaris. Alles gaat 100% online en is direct in orde.

VOF contract opstellen

Je hebt al een vennootschap onder firma (VOF) opgericht. Deze is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en jullie zijn waarschijnlijk al bezig met het uitvoeren van opdrachten. Maar jullie hebben de afspraken niet schriftelijk vastgelegd. Wat gebeurt er dan als een van de vennoten ziek wordt, wie neemt de beslissingen en hoe verdelen jullie de winst? Door de afspraken vast te leggen in een contract voorkom je discussies of verwarring. Het kan ook zijn dat jullie een nieuw contact willen opstellen. Bijvoorbeeld omdat het vorige contract niet voldoet aan hetgeen jullie hebben afgesproken of omdat jullie een beter opgesteld contact willen hebben.

Er zijn in Nederland veel VOF’s opgericht en ingeschreven bij de KvK die geen (goed) VOF contract hebben opgesteld. Het hebben van een goed VOF contract is van groot belang. In het contract leggen de vennoten de afspraken schriftelijk vast. Met een goed contract formaliseer je de VOF.

Je vult op de volgende schermen (onder andere) de volgende gegevens in:

  • Naam van de VOF;
  • Doelstelling VOF;
  • Namen en gegevens van de vennoten.

Ook de andere vragen die je moet beantwoorden, staan in ons vragenformulier. Zo word je aan de hand genomen om zelf jouw VOF-contract op te stellen. We hebben in het stappenplan VOF ook nog de vragen opgenomen die jullie door moeten nemen voor je een VOF contract kunt opstellen.

Staat jouw VOF ook nog niet inschreven bij de KvK? Dat kan je ook zelf regelen via de website van de KvK.

Voordelen van hier een VOF contract opstellen

Nergens zo voordelig en makkelijk.

  • Vaste lage prijs, geen verkapt abonnement
  • Betaal veilig online
  • Word document, dus zelf aan te passen
  • In 10 minuten klaar, je ontvangt het contract direct
Kan ik voor mijn bestaande VOF nog afspraken maken?

Ja zeker. Als de VOF al is opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel heb je nog steeds de mogelijkheid om een contract op te stellen. Of om een bestaand contact aan te passen. Ook als jullie al jaren bezig zijn met de VOF is dat mogelijk.

Moet dit contract via een notaris?

Nee, voor een VOF contract hoef je niet langs een notaris. Je kunt dit helemaal zelf. De vennoten nemen het contract door en ondertekenen dit zelf.

Waarom een VOF-contract?

Een VOF is een eenvoudige en flexibele rechtsvorm. De wet regelt vrij weinig dus het staat je vrij om er zelf invulling aan te geven. Hier zit ook een risico aan. Als er geen contract is opgesteld biedt de wet niet de mogelijkheid om op de wet terug te vallen. Daarom is het belangrijk om samen een contract op te stellen. Maak afspraken over werk, inbreng en arbeidsongeschiktheid. Denk ook aan afspraken over hoe jullie uit elkaar gaan en een eventueel concurrentiebeding.

+

Tarief Overeenkomst formaliseren bestaande VOF € 47.19 incl. BTW

Wat kost een Overeenkomst formaliseren bestaande VOF

Omdat je een VOF contract zelf kunt opstellen zijn er geen aanvullende kosten. De BTW die je op de factuur aantreft kunt je aftrekken, ook de kosten van het contract zijn zakelijke kosten en vallen dus in de VOF.

Je moet nog langs de Kamer van Koophandel. Daar betaal je dan eenmalig voor de inschrijving in het Handelsregister.

Lees meer