Wie betaalt de uitvaart?

Wie betaalt de uitvaart?

Home » Wie betaalt de uitvaart?
8.4

Uitvaart betalen

Wie betaalt de uitvaart?

Wanneer er iemand is overleden zullen de kosten van diens uitvaart moeten worden voldaan. In beginsel kan de uitvaart voldaan worden uit de boedel. Deze uitvaartkosten gaan voor de erfenis. Het kan ook zijn dat er een uitvaartverzekering is die een deel betaalt. Veel mensen hebben een uitvaartverzekering, die uitkeert in geld of natura.
Wij hebben de mogelijkheden en kosten van een uitvaart op een rijtje gezet. Familiegraf Afhandeling Erfenis

Niet genoeg geld voor de uitvaart

Maar wat nu als er niet genoeg geld in de boedel zit, of de verzekering dekt niet alle kosten? Wie betaalt de uitvaart dan? Als er niet genoeg geld in de boedel zit betaalt degene die opdracht< geeft voor de uitvaart. De uitvaartondernemer gaat een contract aan met de nabestaanden. Dus degene die de papieren tekent moet ook de kosten voldoen.
Hebben de nabestaanden ook geen geld? De nabestaanden kunnen eventueel een beroep doen op bijzondere bijstand. Er kan ook een uitvaart op kosten van de gemeente plaatsvinden. Dat laatste gebeurt ook voor mensen die geen (bekende) nabestaanden hebben.

Verplicht uitvaartwensen uit te voeren?

Je bent niet verplicht om de uitvaart zo uit te voeren als de overledene heeft bedacht. Uitvaartwensen zijn dus geen verplichting. Zeker niet als er niet voldoende geld is om het op die manier te doen.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?

Lees meer over Afhandeling Erfenis