Wij hebben kinderen uit een eerdere relatie. Moeten wij een testament opstellen?

Wij hebben kinderen uit een eerdere relatie. Moeten wij een testament opstellen?

Home ยป Wij hebben kinderen uit een eerdere relatie. Moeten wij een testament opstellen?
8.6
Wij zijn opnieuw getrouwd. Wij hebben beiden een kind uit een vorige relatie. Waarom moeten wij dan een testament opstellen?

Als je een samengesteld gezin hebt is het altijd verstandig om een testament op te stellen. Doe je dat niet? Dan krijgt het ene kind meer dan het andere, afhankelijk van welke ouder eerst overlijdt.

Kinderen uit eerdere relatie? Testament!

Jullie hebben allebei kinderen uit een eerdere relatie. Als je nu geen testament maakt krijg je de volgende situatie. We gaan uit van gemeenschap van goederen.

Ondertekenen

De man gaat dood. De vrouw krijgt haar deel van gemeenschappelijke boedel, dat is de helft. Voor de andere helft zijn de vrouw en het kind van de man erfgenaam, ieder voor een gelijk deel. Het kind van de man erft dus 1/4 van het totale bezit van man en vrouw. De vrouw heeft het vruchtgebruik. Als nu de vrouw dood gaat, dan erft haar kind haar bezit en zonder testament het kind van de man niets. Het kind van de vrouw erft dus 3/4 van het bezit van man en vrouw. Namelijk de helft van de gemeenschap die van haar was en het kwart dat zij erbij kreeg door het overlijden van de man.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Testament