Postcoderoos-regeling

Postcoderoos-regeling

Home » Woordenboek » Postcoderoos-regeling
8.5

Wat is een postcoderoos-regeling?

De postcoderoos-regeling (ook wel Regeling Verlaagd Tarief) is een belastingregel van de overheid voor het lokaal opwekken van duurzame energie met bijvoorbeeld een energiecoöperatie. De regeling houdt in dat de leden van een energiecoöperatie in een bepaalde regio (de postcoderoos) moeten wonen voor het mogen krijgen van korting op de energiebelasting bij het opwekken van duurzame energie. Dat gebied zijn de plaatsen (postcodes) rondom de duurzame energie-installatie. Met deze regeling wil de overheid lokale duurzame energieprojecten stimuleren.

Dat betekent dat voor deelname aan duurzame energieprojecten de leden of in de buurt van bijvoorbeeld de zonnepanelen, zonnedak, zonnepark of windmolen moeten wonen. De postcoderoos-regeling maakt het dus mogelijk om gebruik te maken van duurzame energie die ergens anders is opgewekt. De voorwaarde is dat je binnen de regio rondom die postcode woont.

geld

Wil je meer weten over de postcoderoos-regeling? Het adviesplatform Hier Opgewekt geeft uitgebreide informatie over de postcoderoos-regeling en daarmee verwante onderwerpen.

Vanaf 1 april 2021 is de postcoderoos-regeling komen te vervallen. De nieuwe regeling is de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). Dit is een regeling voor de verstrekking van subsidie voor het lokaal en gezamenlijk opwekken van hernieuwbare elektriciteit. Meer informatie kan je vinden op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  • Het meervoud van postcoderoos-regeling is postcoderoosregelingen
  • De afkorting van postcoderoos-regeling is PCR-regeling

Lees meer over Postcoderoos-regeling op Wikipedia