Postcoderoos-regeling

Postcoderoos-regeling

Home » Woordenboek » Postcoderoos-regeling
8.4

Betekenis Postcoderoos-regeling

De postcoderoosregeling is een belastingregel van de overheid voor het lokaal opwekken van duurzame energie met bijvoorbeeld een energiecoöperatie. De regeling houdt in dat in dat leden van een energiecoöperatie in een bepaalde regio (de postcoderoos) moeten wonen voor het mogen krijgen van korting op de energiebelasting bij het opwekken van duurzame energie. Dat gebied zijn de plaatsen (postcodes) rondom de duurzame energie-installatie. Met deze regeling wil de overheid lokale duurzame energieprojecten stimuleren.

Dat betekent dat voor deelname aan duurzame energieprojecten de leden of in de buurt van bijvoorbeeld de zonnepanelen, zonnedak, zonnepark of windmolen moeten wonen. De postcoderoosregeling maakt het dus mogelijk om gebruik te maken van duurzame energie die ergens anders is opgewekt. De voorwaarde is dat je binnen de regio rondom die postcode woont.

Wil je meer weten over de postcoderoos-regeling? Het adviesplatform Hier Opgewekt geeft  uitgebreide informatie over de postcoderoos-regeling en daarmee verwante onderwerpen.

Er zijn plannen van de overheid om de postcoderoos-regeling in 2020 aan te passen.

  -   Het meervoud van Postcoderoos-regeling is postcoderoosregelingen
  -   De afkorting van Postcoderoos-regeling is PCR-regeling

Lees meer over Postcoderoos-regeling op Wikipedia