Over ons

Home » Over ons
8.4

Wat is DoeHetZelfNotaris?

DoeHetZelfNotaris

DoeHetZelfNotaris is de grootste online notariële dienstverlener van Nederland. Dagelijks maken tientallen mensen een akte op de site. Die aktes worden vervolgens afgehandeld door onze notarissen in heel Nederland.

Onze Missie

DoeHetZelfNotaris wil het recht toegankelijk maken. De drempel om een notaris te bezoeken kan lager. Dat kan door lagere prijzen en eenvoudiger taalgebruik. Bovendien kan online dienstverlening bijdragen aan het begrijpelijk maken van de stappen die mensen moeten zetten. Wij bouwen iedere dag aan onze software en website. Daardoor komen nieuwe aktes beschikbaar en worden bestaande aktes eenvoudiger. Het dagelijkse management is in handen van mr. Pablo van Klinken.

Duidelijke prijzen

Wij streven naar lage prijzen. Maar vooral willen we dat prijzen duidelijk en helder vooraf zijn. Dus geen verassingen met extra kosten achteraf. Daarom publiceren wij onze tarieven in een prijslijst. Daarbij zie je wat de exacte werkzaamheden zijn die de notaris daarvoor doet. Voor sommige aktes moet je nog wat rekenen, omdat de prijs mede bepaald wordt door het aantal betrokken personen.

Duidelijke taal

Duidelijke taal. We schrijven op de site duidelijke teksten. Onze aktes zijn juridisch juist. Tegelijk zijn ze ook zo opgeschreven dat ze goed te begrijpen zijn door degene die ze uiteindelijk moet ondertekenen. Dat ben jij, jij moet weten waar je voor tekent.

Compliment of klacht?

Wij hopen dat je een goede ervaring hebt met ons. Als dat zo is en je wilt een compliment daarover kwijt, heel graag. DoeHetZelfNotaris werkt met KlantenVertellen. Daar kan je een beoordeling achterlaten. Je kan ook gebruik maken van onze Facebookpagina of van Google Recensies. Denk er wel bij na dat je recensie (deels) openbaar is en bovendien er voor eeuwig staat. Heb je dus een aanvullende vraag, gebruik daar dan geen recensie voor.
Wil je een notaris beoordelen? Sommige notarissen werken ook met beoordelingssites. Dat zie je op hun eigen website. Aanbevelingen zijn onze beste manier om klanten te werven.

Is er iets niet goed gegaan, dan horen we dat ook graag. Laat het ons direct weten, dan kunnen we kijken wat we kunnen doen. Laten weten kan op iedere manier, telefoon, mail of formulier.
Als er een klacht is over onze eigen organisatie lossen we die op.
Gaat de klacht over een van onze notarissen, dan nemen we contact op met die notaris. We gaan er van uit dat zij professioneel genoeg zijn om de klacht dan op te lossen. We houden natuurlijk wel de vinger aan de pols.
Kom je er niet direct uit met de notaris dan heb je de volgende opties:

  • Maak gebruik van de interne klachtenregeling van het kantoor. Iedere notaris is verplicht een kantoorklachtenregeling te hebben. Het betreft dus een interne procedure op het kantoor.
  • Kom je er niet uit? Dan kan je naar de Geschillencommissie Notariaat. Die organisatie gaat over conflicten tussen de notaris en de klant. De commissie kan een schadevergoeding toekennen bij schades tot maximaal € 10.000. Je kan hier ook terecht met klachten over je factuur.
  • Is de schade hoger dan € 10.000 dan kan je naar de rechtbank.
  • Heb je een klacht over de professionele werkwijze van de notaris? Dus dat de notaris zijn werk niet goed heeft gedaan. Dan kan je een tuchtklacht indienen. De notaris kan dan veroordeeld worden. Soms is een tuchtklacht een eerste stap in een procedure om later schadevergoeding te kunnen vragen.

Contact

We staan altijd voor je klaar. Kom met ons in contact: telefonisch, of via WhatsApp, via SMS, via Facebook, of via de mail. Veel vragen zijn trouwens al beantwoord op onze site, in de rubriek Vraag de Notaris, of in het Woordenboek. Je kan ook een abonnement nemen op onze gratis Nieuwsbrief.

Geschiedenis

DoeHetZelfNotaris 10 jaar

De site bestaat sinds 2009. Er verschijnen regelmatig publicaties over de site, haar plannen en innovatie in het recht. We hebben publicaties gehad bij BNR Nieuwsradio, Het FD, de website Advocatie, Notariaat Magazine en nog veel meer.

BNR NieuwsradioHet FDAdvocatieNotariaat Magazine