Geschiedenis DoeHetZelfNotaris

Home » Over ons » Geschiedenis DoeHetZelfNotaris
8.4

DoeHetZelfNotaris in perspectief

DoeHetZelfNotaris 10 jaar

DoeHetZelfNotaris is een van de oudste nog bestaande internetondernemingen voor het notariaat. De geschiedenis start in in 2009. Met een enorme hoeveelheid publiciteit werd de eerste akte online gezet. Het is nu niet meer voor te stellen, maar dit initiatief leidde tot felle discussies tussen voor- en tegenstanders. De eerste akte was een samenlevingsovereenkomst. Binnen enkele dagen hadden honderden mensen een akte gemaakt, vaak alleen maar om te proberen.
Uit die tijd kan je veel berichten in de pers terugvinden. Meestal is de woordvoerder HJ van der Tak. Deze advocaat was één van de drie oprichters van het bedrijf.

Pablo van Klinken

2019 Nieuw bedrijf

Sinds 2019 werken we samen met Notariële Diensten in Woerden. Voor een aantal producten verwerken we nu online alle gegevens. We hebben eigenlijk een groter deel van het werk van de notarissen naar ons toegehaald. Hierdoor is de dienstverlening enorm verbeterd. Klanten waarderen deze dienstverlening met een 9.0 op Klantenvertellen. Bovendien kunnen we bijna alles online afhandelen en hoef je de deur niet meer uit.

2014 een nieuwe start

In 2014 werd DoeHetZelfNotaris overgenomen. De koper is een ervaren innovatieve ondernemer in juridische informatie.

Pablo van Klinken heeft al twee online bedrijven tot een succes gemaakt. Door de overname is DoeHetZelfNotaris nu een zusterbedrijf van Justitia Omnibus. Dat is onder andere de uitgever van de website www.overeenkomsten.nl. Zijn persoonlijke geschiedenis staat vol succesvolle innovatieve bedrijven. Zijn ambitie is om het recht beter toegankelijk te maken in een commerciële omgeving. Voorbeelden van ondernemers die hun zaken online goed op orde hebben zijn voor hem Coolblue of het Amerikaanse LegalZoom.com.

Groeifase

Sinds 2014 groeit de organisatie erg snel. Er zijn veel meer aangesloten notarissen. Bovendien is het aanbod aan aktes sterk uitgebreid. De omzet en het aantal klanten groeit met meer dan 100% per jaar. De verwachting is dat deze groei ook de komende jaren zal aanhouden.
De samenwerking met gerenommeerde partijen zoals de ABN AMRO, Aegon en anderen heeft de organisatie geholpen bij het realiseren van deze groei.