Notarissen

Home » Notarissen
8.6

Jouw DoeHetZelfNotaris

Je vindt DoeHetZelfNotarissen in heel Nederland. Er zit er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Je kiest zelf één van de notarissen uit onze lijst nadat je de akte hebt voorbereid.

Geen notaris kiezen

In een aantal gevallen hoef je niet persoonlijk naar de notaris. Voor de verklaring van erfrecht, de verklaring van executele en het royement van een hypotheek handelen wij alle zaken centraal in Woerden af. Dat doen we 100% online. Je hoeft dus niet langs te komen en ook geen notaris te kiezen.

Plaatsen waar een DoeHetZelfNotaris zit

NotarisPlaatsMeer informatie
Notariskantoor JabriHILVERSUMMeer informatie
Notariskantoor PotmaHAARLEMMeer informatie
Maes NotarissenVLAARDINGENMeer informatie
Zwaveling NotarisCAPELLE AAN DEN IJSSELMeer informatie
Sterel c.s.AMSTERDAMMeer informatie
Team NotarissenMAASTRICHTMeer informatie
Vitaris Notarissen & AdviseursERMELOMeer informatie
Demenint Kienhuis HAARLEMMeer informatie
Lambeck Harms NotarissenGRONINGENMeer informatie
Almeer NotarisALMEREMeer informatie
Stotijn Notariaat & MediationDE WIJKMeer informatie
Noaber NotarissenVRIEZENVEENMeer informatie
Stotijn Notariaat & MediationRUINENMeer informatie
Noaber NotarissenDEN HAMMeer informatie

Hoe verder?

Je ontvangt een bevestiging met de opdracht en de contactgegevens van de notaris. De notaris neemt contact met je op voor een afspraak om de stukken af te ronden. Je kunt ook zelf contact opnemen. Vaak gaat het proces daardoor iets sneller.

Onderhandse akte die je zelf kan maken

Voor een aantal onderhandse aktes hoef je ook niet naar de notaris. Je maakt het juridische document op de site en kunt het vervolgens zelfs printen en ondertekenen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de schenking, de boedelvolmacht, het oprichten van een informele vereniging en de verkoop van een garagebox of parkeerplek.

Kwaliteit en controle op de notarissen

Logo Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Wij hebben iedere DoeHetZelfNotaris zorgvuldig geselecteerd. Ze leveren goede service en tegen een vaste prijs. Onze notariskantoren werken snel en betrouwbaar. Wat je bij een notaris vastlegt is vaak van groot belang voor je leven of je werk. Daarom zal de notaris altijd de nodige zorg aan jouw zaak besteden.


Alle notarissen in Nederland zijn verplicht aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Zij vallen ook onder het wettelijk toezicht. Dat toezicht is in handen van het BFT. Ook zijn alle kantoren aangesloten bij een geschillencommissie, als er conflicten ontstaan.

Niet via onze site

Wij maken lang niet alle aktes. De lage prijzen gelden alleen voor standaard werk. Ook zijn er aktes die wij niet maken om andere redenen. Zo maken wij bijvoorbeeld geen hypotheekaktes. Voordat je een akte gaat maken moet je eerst de intakevragen beantwoorden. Als daaruit blijkt dat we je niet kunnen helpen, dan kun je een offerte aanvragen. Daarvoor werken wij samen met onze collega’s van De Goedkoopste Notaris. Met de link ga je direct naar de juiste pagina op hun site.

Mijn notaris staat niet in de lijst

Mijn notaris staat niet in de lijst, hoe komt dat?

Niet alle notarissen in Nederland werken samen met DoeHetZelfNotaris. Sommige wel meewerkende notarissen nemen soms tijdelijk geen zaken aan.

Jij kent een notaris. Maar die kan je niet kiezen op de site. DoeHetZelfNotaris werkt met aangesloten notarissen. Die hebben zich op voorhand vastgelegd op de prijzen zoals die op onze site staan. Je kunt dus alleen bij die notarissen terecht. Wij staan altijd open voor nieuwe notarissen.

Staat jouw notaris dus niet in de lijst, dan kun je die helaas niet kiezen. Er zijn geen wettelijke verplichtingen waarom je naar een bepaalde notaris zou moeten gaan. Je kunt ieder document wijzigen bij weer een andere notaris.

Dus als je een testament hebt gemaakt bij jouw oude notaris, dan kun je dat wijzigen of herroepen bij onze notarissen. Er zijn in Nederland tegen de duizend notariskantoren en er werken er rond de 15 mee met DoeHetZelfNotaris.

Meer informatie over onze notarissen