Kan ik mijn honorarium verrekenen met derdengeld?

Kan ik mijn honorarium verrekenen met derdengeld?

Home » Kan ik mijn honorarium verrekenen met derdengeld?
8.5

Honorarium verrekenen met derdengeld

Kan ik mijn honorarium verrekenen met derdengeld?

In het algemeen kan je niet zonder toestemming geld dat je beheert verrekenen met andere posten. Dus bijvoorbeeld het incassotarief aftrekken van het geïncasseerde bedrag. Dat kan je natuurlijk wel afspreken met de opdrachtgever. Dat moet dan duidelijk zijn bij aanvaarding van de opdracht.

advocaat en verrekenen

Je mag als advocaat absoluut niet jouw factuur verrekenen met het geld op de derdengeldrekening. Gelukkig is er een uitzondering. Je kan schriftelijk (dus ook bij opdrachtbevestiging) overeenkomen dat je wel mag verrekenen. Als je dan het geld doorstort aan de cliënt dan kun je de eigen honorariumfactuur hiermee verrekenen.
Let op! De Orde heeft nadrukkelijk bepaald dat het niet voldoende is om een verrekenbeding op te nemen in de Algemene Voorwaarden van het kantoor.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?