Hoe werkt DoeHetZelfNotaris?

Home » Hoe werkt DoeHetZelfNotaris?
8.6

Hoe werkt dat?

DoeHetZelfNotaris is bijzonder eenvoudig. In enkele stappen bereid je zelf een officieel document voor. Je kiest daarna een notaris in de buurt en die maakt samen met jou de akte in orde.

Heb je een verklaring van erfrecht of een verklaring van executele nodig? Dan is het proces nog veel eenvoudiger. Die maken we samen met NotariëleDdiensten, heel snel en eenvoudig. Je hoeft de deur niet uit want het gaat 100% online!

De intake

Via de site kun je eenvoudige aktes maken. Om te beoordelen of jij voor ons lage tarief in aanmerking komt moet je een aantal intakevragen beantwoorden. Het zijn meestal algemene vragen die jou snel helpen bij die selectie. Zoals of je het Nederlands beheerst. Kun je verder? Dan ga je direct naar het vragenformulier.
Kun je niet verder, dan kom je niet in aanmerking voor onze lage standaardprijzen. Je krijgt dan de optie aangeboden om bij de goedkoopste notarissen van Nederland een offerte aan te vragen.

De vragen

Na de intake kom je in het vragenformulier. Je moet alle vragen beantwoorden. De vragen zijn eenvoudig voor iedereen te beantwoorden. De vragen zijn interactief, ze reageren dus op elkaar. Heb je aangegeven dat je kinderen hebt, dan moet je vragen over je kinderen beantwoorden. Heb je geen kinderen, dan ook geen vragen. Soms moet je even iets opzoeken of nog bespreken. Niets aan de hand. Je tot dan toe ingevoerde gegevens worden bewaard en kun je later weer opvragen.

Naar de notaris

Nadat je de vragen hebt ingevuld krijg je een gratis concept akte. Die kun je doorlezen, bespreken, eventueel nog vragen anders beantwoorden. Daarna kun je een notaris kiezen die met ons samenwerkt. In iedere regio is wel een notaris.

Jij controleert nog een keer jouw invoer. Je bekijkt de prijs die we hebben berekend en die je nu in beeld ziet. Hierna geef je de opdracht aan de notaris van jouw keuze. Jouw gegevens worden aan jouw notaris gestuurd. Die notaris neemt daarna contact op voor een afspraak, of met eventuele aanvullende vragen.

Wilde je een verklaring van erfrecht, een verklaring van executele of een royement? Dan gaat de afhandeling centraal. Deze aktes worden voorbereid door Notariële Diensten. Voor alle producten die wij met hen aanbieden zijn veel eenvoudiger procedures. Lees hier hoe werkt het als mijn akte door Notariële Diensten wordt gemaakt.

Bij de notaris

De notaris neemt de akte nog een keer door. Je hoeft niet altijd in persoon bij de notaris te verschijnen, soms kan het ook bij volmacht. De notaris vertelt je dat. Als je de akte goed vindt dan kan die getekend worden. De notaris zorgt ook voor de inschrijving in de officiële registers. Daarna bewaart de notaris het stuk ook nog.

Onze goedkope tarieven gaan uit van onze standaardaktes. Als je wijzigingen in die standaard wilt doorvoeren dan zullen er extra kosten zijn. De notaris zal je dat vertellen als je met andere wensen komt.

De notaris draagt de eindverantwoording en garandeert de rechtsgeldigheid van de akte. Alle notarissen zijn aangesloten bij de KNB. DoeHetZelfNotaris staat garant voor de privacy en garandeert een afdoende beveiliging van de site.

Betalen doe je achteraf

Je betaalt pas bij de notaris. Je betaalt dus niet aan DoeHetZelfNotaris. Meestal betaal je bij de notaris ter plekke. Het is aan iedere notaris zelf om te regelen hoe de betaling zal verlopen.

Voor de notaris

Voor de notaris is de site ook een uitkomst. De bezoekers komen beter voorbereid binnen en de eerste gegevens staan al klaar in de akte. Duizenden mensen per jaar maken een akte. Het levert meer werk op voor de aangesloten notarissen.