DoeHetZelfNotaris is bijzonder eenvoudig. In enkele stappen bereid je zelf een officieel document voor, je kiest een notaris in de buurt en die maakt samen met jou de akte in orde.

De intake

Via de site kun je eenvoudige aktes maken. Om te beoordelen of jij voor ons lage tarief in aanmerking komt moet je een aantal intakevragen beantwoorden. Kun je niet verder, dan kom je niet in aanmerking voor onze lage standaardprijzen. Je krijgt dan de optie aangeboden om bij twee van onze notarissen een offerte aan te vragen.
Kun je wel verder? Dan ga je naar het vragenformulier.

De vragen

Je moet alle vragen beantwoorden. De vragen zijn eenvoudig voor iedereen te beantwoorden. De vragen zijn interactief, ze reageren dus op elkaar. Heb je aangegeven dat je kinderen hebt, dan moet je vragen over je kinderen beantwoorden. Heb je geen kinderen, dan ook geen vragen. Soms moet je even iets opzoeken of nog bespreken. Niets aan de hand. Je tot dan toe ingevoerde gegevens worden bewaard en kun je later weer opvragen.

Naar de notaris

Nadat je de vragen hebt ingevuld kun je een notaris kiezen die met ons samenwerkt. In iedere regio is wel een notaris. Jij controleert nog een keer jouw invoer, bekijkt de prijs die we hebben berekend en geeft de opdracht aan de notaris van jouw keuze. Jouw gegevens worden aan jouw notaris gestuurd. Die notaris neemt daarna contact op voor een afspraak, of met eventuele aanvullende vragen.

Bij de notaris

Bij de notaris neemt deze de akte nog een keer door. Je hoeft lang niet altijd in persoon bij de notaris te verschijnen, soms kan het ook bij volmacht. De notaris vertelt je dat. Als je de akte goed vindt dan kan die getekend worden. De notaris zorgt ook voor de inschrijving in de officiële registers. Daarna bewaart de notaris het stuk ook nog.
Onze goedkope tarieven gaan uit van onze standaardaktes. Als je wijzigingen in die standaard wilt doorvoeren dan zullen er extra kosten zijn. De notaris zal je dat vertellen als je met andere wensen komt.
De notaris draagt de eindverantwoording en garandeert de rechtsgeldigheid van de akte. Alle notarissen zijn aangesloten bij de KNB. DoeHetZelfNotaris staat garant voor de privacy en garandeert een afdoende beveiliging van de site.

Betalen doe je achteraf

Je betaalt pas bij de notaris. Je betaalt dus niet aan DoeHetZelfNotaris. Meestal betaal je bij de notaris ter plekke. Het is aan iedere notaris zelf om te regelen hoe de betaling zal verlopen.

Waarom bestaan wij?

DoeHetZelfNotaris is opgericht om jou te helpen op belangrijke momenten in je leven. Je kan besparen op notariskosten door zelf voorwerk te doen. Dat kan je in je eigen vertrouwde omgeving doen. Tussentijds kan je het klusje even laten rusten om bepaalde dingen uit te zoeken.

Voor de notaris

Voor de notaris is de site ook een uitkomst. De bezoekers komen beter voorbereid binnen en de eerste gegevens staan al klaar in de akte. Duizenden mensen per jaar maken een akte. Het levert meer werk op voor de aangesloten notarissen.