Voor de notaris

Home » Voor de notaris
8.6
Wat kan DoeHetZelfNotaris voor mij betekenen?

Door de sterke online positie kan DoeHetZelfNotaris andere klanten naar jouw kantoor brengen dan je nu bereikt. Je kunt via een ander kanaal, tegen andere tarieven werken. Zo vergroot je de omzet en winstgevendheid van jouw kantoor. Bovendien bereik je nieuwe klanten.

Wat zijn de voordelen voor een notaris?

Handen schudden

Wat zijn de voordelen om je als notaris aan te sluiten bij DoeHetZelfNotaris? Waarom zou je dat overwegen en wat levert het dan op? Online dienstverlening is niet iets dat je er succesvol even bij kunt doen als notaris. Online gelden andere spelregels en zijn andere partijen jouw concurrent. Schrijven en bouwen van een succesvolle website is extreem veel werk voor specialisten. Die kun je natuurlijk zelf allemaal inhuren. Maar het is veel goedkoper en minder risicovol door gewoon samen te werken met een bestaande partij.

Wij zijn zelf juristen en snappen hoe notarissen werken. Wij hebben niet de pretentie dat wij beter weten hoe een notaris moet werken. Wij weten wel beter wat de online klanten zoeken. Door de samenwerking kunnen wij beiden groeien.

Meer werk voor de Notaris

DoeHetZelfNotaris brengt meer werk, namelijk concrete aktes, voor de notaris. Mensen die nu nog niets geregeld hebben doen dat online wel. Bijvoorbeeld samenwonenden zonder samenlevingsovereenkomst. Door de sterke online positie komen er veel mensen op onze site. Wij adverteren op Google en hebben specifieke campagnes op Facebook en Instagram. Dat levert veel werk op voor de aangesloten notarissen. Wij zijn 100% open en transparant, dus je kunt hier alles lezen over hoe wij werken. Je kunt mij (mr. Pablo van Klinken) persoonlijk mailen of bellen als je nog vragen hebt. Ook als je geen intentie hebt om je aan te sluiten vertel ik je graag wat wij doen en waarom.

Wij zijn de grootste, de oudste en vermoedelijk ook de beste site. Wij hebben het grootste aanbod aan aktes. Wij bieden je een sterk voordeel ten opzichte van je collega notarissen in jouw regio. Wij trekken een groot deel van het online verkeer naar onze website. We bieden je bovendien regionale exclusiviteit.

Wie worden jouw klanten?

Particulieren en ondernemers komen via de site. Die bezoekers kunnen veel verschillende aktes maken, variërend van een testament tot het oprichten van een BV. De klant moet door een strenge intake. Daarmee halen we de niet standaard gevallen er uit. Wij zijn heel sterk in het oprichten van stichtingen en verenigingen. Voor deze rechtspersonen hebben wij al jaren een marktaandeel van rond de 10%. Dat wil zeggen dat 1 op de 10 via onze site wordt opgericht. Deze positie hebben wij versterkt met de lancering/overname in 2021 van www.stichting.nl en www.verenigingen.nl.

In alle gevallen zijn het jouw klanten! De klant heeft ook jouw leveringsvoorwaarden geaccepteerd. Wij stappen er tussenuit zodra de opdracht is verzonden.

Wat kost het mij?

Je betaalt een percentage per gepasseerde akte. Je betaalt achteraf per kwartaal en alleen voor de aktes die ook daadwerkelijk gepasseerd zijn. Bovendien betaal je alleen over de post honorarium. Daarvoor doen wij de marketing, de intake en maken we een conceptakte.

Verder kost het je helemaal niets. Het is dus No Cure No Pay voor de notaris. Je kunt met het kantoor tijdelijk meedoen bij wijze van proef. Wij adviseren met onze jarenlange ervaring graag hoe je het beste met onze klanten om kunt gaan.

Heb ik invloed?

Kan ik meepraten, heb ik inspraak in de inhoud van de aktes? Ja natuurlijk. Wij willen samen met onze notarissen deze dienst steeds verder verbeteren. Hoe meer en hoe beter de aktes zijn, hoe beter voor ons allebei. Dus vragen wij jouw input bij het verbeteren van de aktes en het vragenspel. Dit is vrijblijvend, maar het wordt wel gewaardeerd.

Op de hoogte blijven

Ook als je geen DoeHetZelfNotaris wilt worden, wil je misschien wel weten wat we doen. Ook daar zijn we heel open in. In de Nieuwsbrief voor het Notariaat staan alle ontwikkelingen. Trouwens, er staan ook tips in voor online dienstverlening. Je kan je gratis aanmelden voor de Nieuwsbrief voor het Notariaat.

Wie is DoeHetZelfNotaris?

DoeHetZelfNotaris 10 jaar

Je kan alles over ons lezen: over DoeHetZelfNotaris, wie we zijn, wat onze missie is, zelfs over onze geschiedenis. DoeHetZelfNotaris is gestart in 2009 en heeft in die jaren bewezen een betrouwbare en succesvolle partner te zijn. In al die jaren is zij nooit betrokken geweest bij een tuchtrechtzaak of ander hoog oplopend geschil. Zij heeft initiatieven als de HEMA notaris zien komen en inmiddels ook weer zien vertrekken.