Wij hebben zelf al statuten gemaakt. Kan de notaris die goedkoop omzetten in een akte?

Wij hebben zelf al statuten gemaakt. Kan de notaris die goedkoop omzetten in een akte?

Home » Wij hebben zelf al statuten gemaakt. Kan de notaris die goedkoop omzetten in een akte?
8.6
Wij hebben zelf al statuten gemaakt. Kunnen we die dan niet gebruiken?

Nee, die kan je helaas niet gebruiken. De notaris moet controleren of de eigen statuten voldoen aan de laatste wet- en regelgeving. Als de notaris dit moet controleren zit er meer werk in.

Statuten goedkoop omzetten in een akte?

Brief

Nee, je kan geen gebruik maken van eigen gemaakt statuten. Dat klinkt vreemd. Je hebt toch al het werk gedaan? Jullie hebben zelf statuten gemaakt op basis van een model dat je ergens online gevonden hebt.

Hoezo kan dat niet?

Een korte uitleg. Notarissen werken met modelstatuten. Dat kunnen hun eigen modellen zijn, of het model zoals onze site DoeHetZelfNotaris genereert. De notaris kent dat model. Het model is helemaal actueel en correct juridisch. De notaris hoeft er dus weinig aan te doen. Daarom is het zo goedkoop via onze site.

Als jij nu een ander model opstuurt dan moet de notaris dat helemaal doorlezen. Vervolgens moet hij dat mogelijk aanpassen aan de laatste wetgeving of aan zijn eigen inzichten. Dat is veel meer werk dan met zijn bekende standaardmodel werken. Tijd is geld. Je snapt al dat dit veel duurder gaat worden.

Stichting of vereniging oprichten

Je kunt wel uit andere statuten bijvoorbeeld de doelstelling kopiëren. Die kun je dan opnemen tijdens het invullen van de vragen op onze site.

De goedkoopste oplossing is dus om via onze site een stichting of vereniging op te richten. Kopieer de onderdelen uit jullie model op de juiste plek in het vragenformulier.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Stichtingen