Voordeel voor ABN AMRO klanten

logo_abn-amroAl jaren is er een samenwerking tussen DoeHetZelfNotaris en de ABN AMRO bank. Voor klanten van de bank bieden wij bepaalde aktes aan met korting. Die korting bedraagt 10% op de factuur. Er is geen korting voor de verplichte afdracht aan het kwaliteitsfonds notariaat, onderzoeken bij de gemeente, griffierecht, uittreksels van de Kamer van Koophandel en andere verschotten. De ABN AMRO bank kan jou op deze manier extra service bieden.

Verklaring van Erfrecht voor ABN AMRO

Wij maken voor de ABN AMRO Verklaringen van Erfrecht. De bank is vaak verplicht om deze verklaring van erfrecht te vragen van nabestaanden. Voor de erfgenamen is het vaak een onverwachte hoge kostenpost. Zonder Verklaring van Erfrecht kan de bank de tegoeden niet vrijgeven. Dankzij een verregaande standaardisatie kan DoeHetZelfNotaris een groot deel van deze verklaringen snel en goedkoop maken. Doordat er een netwerk van notarissen is in heel Nederland kunnen de klanten van de bank altijd in de buurt terecht.

Voor meer informatie kijk je bij ABN AMRO met informatie over hun nabestaandendesk. Wij sturen een exemplaar van de verklaring op aan de bank. Je kunt de Verklaring van Erfrecht natuurlijk zelf nog gebruiken voor andere banken of de verkoop van onroerend goed. De Verklaring van Erfrecht is dus ook voor ING, Binck, Rabobank of een pensioenmaatschappij.

Verklaring van Executele voor de ABN AMRO

Soms heb je al voldoende aan een Verklaring van Executele. De bank accepteert onder omstandigheden een dergelijke verklaring. Je kan alleen als executeur zijn aangewezen in een testament. De executeur heeft vaak zelfstandig de mogelijkheid om over banktegoeden te beschikken. Daarmee is de bank van de verantwoordelijk af om te controleren aan wie de uitkering gedaan wordt. Let wel, de aansprakelijkheid voor het correct afhandelen van de erfenis, is overgegaan op de executeur.

Levenstestament via ABN AMRO

Een Levenstestament regelt wie er namens jou besluiten kan nemen, als je daar zelf niet meer toe in staat bent. Is dat levenstestament via de notaris opgesteld, dan kan die ingeschreven worden bij de bank. Hierdoor is de gevolmachtigde in staat om namens jou te handelen. De bank accepteert van een levenstestament, als dat is opgesteld volgens een bepaald model. Dat is het model dat in samenspraak is opgesteld door de Vereniging van Banken, De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en de Consumentenbond.
Ben je getrouwd, dan maken we het levenstestament direct op naam van je partner. Je bent dan in eerste instantie elkaars gevolmachtigde. Daarna komt een eventuele reserve, bijvoorbeeld een kind of andere vertrouwenspersoon. Voor een alleenstaande is dat natuurlijk anders, die moeten direct iemand aanwijzen.
Een levenstestament kan je via de site alleen opstellen als je voldoet aan de intakevragen, waaronder dat je niet ouder mag zijn dan 75 jaar.

Schenken op papier voor ABN AMRO

De bank wil haar klanten helpen bij alles dat met geld te maken heeft. Daarom ondersteunt zij ook mensen die geld weg geven. Voor zover mensen dat onderling kunnen heeft de bank diverse tools op haar site.
Veel overeenkomsten om te schenken tref je ook aan in onze schenkservice. Maar bij schenken op papier moet daar een notaris aan te pas komen. Dankzij de samenwerking tussen de bank en ons hebben wij een zeer goed aanbod kunnen ontwikkelen. Specifiek voor de akte Schenken op Papier is dat dan de DoeHetZelfNotaris.