Een Verklaring van Erfrecht voor ABN AMRO opstellen

9.0

Een Verklaring van Erfrecht voor ABN AMRO opstellen

Home » DoeHetZelfNotaris en ABN AMRO » Een Verklaring van Erfrecht voor ABN AMRO opstellen
9.0

Verklaring van Erfrecht voor ABN AMRO

De ABN AMRO bank heeft een Verklaring van Erfrecht nodig en heeft jou gevraagd om die aan te leveren. Je kunt die Verklaring van Erfrecht bij ons aanvragen. Dankzij de samenwerking met ABN AMRO zijn de kosten voor deze akte bijzonder laag. De nabestaanden van klanten van de ABN AMRO ontvangen namelijk 10% korting op onze toch al lage tarieven.

Je ontvangt de originele verklaring van erfrecht. Die kan je dus ook voor andere partijen gebruiken, zoals bij de verkoop van onroerend goed uit de erfenis. Je kan kopieën ook gebruiken voor andere banken of levensverzekeringen.

logo_abn-amro

Wij zijn DoeHetZelfNotaris een onafhankelijk bedrijf. De dienst vindt dus buiten verantwoordelijkheid van ABN AMRO plaats. Onze samenwerking heeft tot doel om jou zo goed en snel mogelijk te helpen.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Wij werken met een vaste prijs, maar soms zijn er specifieke kosten in jouw geval. Ook dan geven wij graag een zo duidelijk mogelijk bedrag vooraf. Er zijn dus geen verborgen kosten

Waarom heb je een verklaring van erfrecht nodig?
  • In de prijs zitten drie erfgenamen. Zijn er meer erfgenamen dan komt er € 20,– per erfgenaam bij (waarover weer een korting gaat van 10%).
  • In de meeste gevallen moet de notaris een aanvullend erfgenamenonderzoek aanvragen bij de gemeente. Deze kosten verschillen enorm per gemeente. Hierbij zoekt de gemeente de Persoonskaart op in het oude archief. Om jou zekerheid vooraf te geven rekenen wij een vast bedrag van € 32,50. Hiermee nemen wij het risico van een hoger bedrag voor onze rekening. Indien de notaris dit onderzoek opdraagt, ontvangt je een e-mail. Dan weet je dat het onderzoek gestart is. Wij geven je dan nogmaals aan dat het bedrag in rekening gebracht zal worden op de eindfactuur.
  • De verplichte legalisatie van de handtekeningen door de erfgenamen kan gratis 100% online. Wij maken daarvoor gebruik van iDIN. Indien u dat niet wilt kunt u ook terecht bij ieder gemeentehuis in Nederland. Voor buitenlandse erfgenamen, zonder Nederlandse bankrekening hebben we een service via Skype.
  • Inschrijven in het kadaster. Wil je dat de Verklaring van Erfrecht ingeschreven wordt in het kadaster? Dan doen wij dat voor € 45, (exclusief de korting).

Bereken de prijs voor jouw Verklaring van Erfrecht

Voor nabestaanden van ABN AMRO klanten


De overledene moet klant zijn geweest bij ABN AMRO.

Als je dat nog niet hebt gedaan, dan moet je het overlijden melden bij de ABN AMRO bank. Zij helpen je dan verder en nemen de stappen door die je moet nemen om de bankzaken goed te regelen.

Het goedkope tarief is verder alleen van toepassing als je aan de intakevragen voldoet. In andere gevallen kan je ook van onze dienst gebruik maken, maar zullen de kosten hoger worden. De notaris zal dan vooraf een vrijblijvende offerte maken voor je. Je krijgt als nabestaande van een ABN AMRO-klant 10% korting op het gebruikelijke tarief van de notaris. Vergeet dan niet te vermelden dat de overledene ABN AMRO klant was.

Hoe werkt het?

  • Je beantwoordt de vragen, wie is er overleden, is er mogelijk een testament, wie zijn de erfgenamen.
  • Jij stuurt een aantal documenten aan de notaris. Je ontvangt een overzicht welke documenten de notaris nodig heeft per e-mail gelijk met de bevestiging.
  • De notaris zoekt een eventueel testament uit en zet de zaken op een rij.
  • De notaris vraagt de erfgenamen akkoord te gaan.
  • De notaris stelt een Verklaring van Erfrecht op.

Als je geen kopie van het testament hebt zal de notaris dit opvragen. Deze kosten ben je ook verschuldigd als je denkt dat er geen testament is en er blijkt er toch een te zijn. Meestal is het dus het goedkoopst als je zelf op zoek gaat naar die kopie van het testament. Als de notaris bij een andere notaris een kopie opvraagt dan komt er een rekening van de notaris die het testament had. Elke notaris mag zelf bedenken welke prijs die daarvoor rekent.

In samenwerking met Notariële Diensten

Deze akte wordt voorbereid door Notariële Diensten. Onze centrale samenwerkingspartner. Zij zijn helemaal ingesteld op online dienstverlening. Wij maken samen honderden aktes per maand. Dat betekent dat jouw aanvraag snel en efficiënt afgehandeld wordt. Alle werkzaamheden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van een notaris. Die ondertekent ook de uiteindelijke akte. Je hoeft niet langs te komen, je blijft continu op de hoogte. Klanten waarderen deze dienst enorm hoog.

Wat doet de notaris voor een verklaring van erfrecht

De notaris zoekt aan de hand van de wettelijke regels en een eventueel testament uit wie de erfgenamen zijn.
Bovendien zoekt hij in de gemeentelijke registers of er nog andere erfgenamen zijn, een zogeheten erfgenamenonderzoek. Het kan zijn dat er onbekende kinderen zijn of andere erfgenamen. De verklaring van erfrecht hoeft niet gemaakt te worden door de notaris die een eventueel aanwezig testament heeft opgesteld.
Als de notaris zeker weet wie de erfgenamen zijn, dan zet hij dat in een verklaring. Daarmee heeft de bank of andere partij zekerheid dat er met de juiste persoon zaken wordt gedaan.