Een Verklaring van Executele voor ABN AMRO opstellen 279.-

9.3

Een Verklaring van Executele voor ABN AMRO opstellen 279.-

Home » DoeHetZelfNotaris en ABN AMRO » Een Verklaring van Executele voor ABN AMRO opstellen
9.3

Dit document gaat 100% online. De afhandeling is centraal via Notariële Diensten in Woerden.
Het document ontvang je van een notaris.

Verklaring van Executele voor ABN AMRO

10% korting

In overleg met de bank, kun je soms volstaan met een verklaring van executele. Dat is eenvoudiger en goedkoper dan een verklaring van erfrecht. Je kunt een verklaring van executele bij ons aanvragen. Dankzij de samenwerking met ABN AMRO zijn de kosten voor deze akte bijzonder laag. Je ontvangt namelijk 10% korting op het toch al lage tarief.
Je ontvangt de originele verklaring van executele. Die kun je dus ook voor andere partijen gebruiken. Je kunt kopieën ook gebruiken voor andere banken of levensverzekeringen.

Wij zijn DoeHetZelfNotaris een onafhankelijk bedrijf. De dienst vindt dus buiten verantwoordelijkheid van ABN AMRO plaats. Onze samenwerking heeft tot doel om jou zo goed en snel mogelijk te helpen.

Hoe werkt het?

Klantenvertellen ABN AMRO

Wij maken de verklaring van executele 100% online. Je hoeft dus nergens langs te komen. Bovendien zoeken wij zelf ook online de meeste informatie op. Jij hoeft dus maar een beperkt aantal documenten aan ons toe te sturen. Hierdoor gaat het enorm snel en heel makkelijk. Een garantie is moeilijk te geven, maar we werken met een gemiddelde doorlooptijd van één week!

Stappenplan verklaring van executele opstellen

 1. Vul de vragen op de site in

  Je beantwoordt de vragen wie is er overleden en wie is de executeur. Aan het einde geef je de opdracht, nadat je nogmaals hebt gezien wat de kosten zijn.

 2. Ontvangstbevestiging en formele opdracht

  Direct ontvang je een mail van Notariële Diensten dat ze jouw opdracht hebben ontvangen. Ze vragen om een formele bevestiging. Die geef je met iDIN, dat is een systeem van de banken om je te identificeren. Dit is nodig omdat zij persoonlijke gegevens met jou gaan delen.

 3. Paar controles

  Notariële Diensten controleert een paar zaken. Om te beginnen de gegevens van de overledene. Ook of die inderdaad is overleden. Ook kijken zij online wat de laatste versie van het testament was. Zodra die gegevens zijn onderzocht ontvang jij weer een mailtje.

 4. Stuur een scan van het testament

  Jij stuurt een scan van het testament waarom gevraagd is. Die kun je uploaden in onze beveiligde omgeving.

 5. Een (notarieel) jurist beoordeelt het testament

  Een (notarieel) jurist gaat het testament lezen. Die kijkt welke executeur(s) er zijn benoemd. Leest welke bevoegdheid zij hebben op grond van het testament. Hierna ontvangt de executeur een verzoek om de benoeming te aanvaarden. Je ontvangt een mail en een verzoek om aan te geven of je de benoeming wilt aanvaarden. Zo ja, dan krijg je een link naar een webpagina die je weer gaat bevestigen met iDIN.

 6. Een (notarieel) jurist stelt de concept verklaring van executele op

  De notaris maakt de verklaring, daarin staan de gegevens over het testament, de bevoegdheden en de aanvaarding. Zodra dit in concept gereed is ontvang jij een betaalverzoek.

 7. Je betaalt het betaalverzoek

  Je kunt dit betaalverzoek direct betalen met de betaallink.

 8. Concept gaat door voor passeren

  Automatisch gaat jouw concept nu door naar de notaris om te passeren. Dat doet de notaris binnen drie werkdagen na ontvangst van de betaling.

 9. Je ontvangt de verklaring

  Je ontvangt nu een afschrift van de verklaring van executele. Die kun jij doorsturen aan de bank. Je kunt nu als executeur de erfenis afhandelen.

Voor nabestaanden van ABN AMRO klanten

logo_abn-amro

Om te beginnen moet de overledene klant zijn geweest bij ABN AMRO. Je krijgt als nabestaande van een ABN AMRO-klant 10% korting op ons toch al lage gebruikelijke tarief. Je moet het overlijden melden bij de bank. Die heeft een nabestaandendesk die alle stappen met je doorneemt. Die zal ook aangeven welk document je eventueel op moet stellen.

In samenwerking met Notariële Diensten

Deze akte wordt voorbereid door Notariële Diensten. Onze landelijke samenwerkingspartner. Zij zijn helemaal ingesteld op online dienstverlening. Wij maken samen honderden aktes per maand. Dat betekent dat jouw aanvraag snel en efficiënt afgehandeld wordt. Alle werkzaamheden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de notaris. Die ondertekent ook de uiteindelijke akte. Je hoeft niet langs te komen, je blijft continu op de hoogte. Klanten waarderen deze dienst enorm hoog.

+

Tarief Verklaring van Executele € 279.- incl. BTW

Wat kost een Verklaring van Executele


Werkzaamheden

De notaris zal voor het tarief:

 • controleren of er een testament is;
 • het testament doorlezen;
 • een ID controle doen van de executeur(s);
 • de executeur een formulier voor aanvaarding van de benoeming opsturen;
 • de Verklaring van Executele opstellen;
 • jou een officieel afschrift sturen van de Verklaring van Executele.

Legitimatie

Je hoeft niet in persoon bij de notaris te komen. Je moet wel de benoeming tot executeur aanvaarden. Dat kan bij ons gratis en 100% online, we leggen het direct uit zodra je de opdracht hebt verstrekt.  Je kan je ook legitimeren bij iedere gemeente in Nederland of bij een notaris. Hier zijn kosten aan verbonden, bij de gemeente is dit het goedkoopst.

Lees meer