Bedenktijd bij koopovereenkomst

Bedenktijd bij koopovereenkomst

Home ยป Bedenktijd bij koopovereenkomst
8.6
Wat is de bedenktijd bij kopen van een woning?

De wettelijke optie om terug te komen op de koop is voor de koper drie dagen. In die tijd mag de koper zonder opgave van reden afzien van de koop.

Bedenktijd bij koop van onroerend goed

cijfer drie

Om de koper te beschermen heeft de wet een bedenktijd van drie dagen opgenomen. In die dagen kan de koper zonder opgave van redenen het koopcontract weer intrekken. Deze mogelijkheid gaat specifiek over de aankoop van onroerend goed bestemd voor bewoning. Een dergelijk besluit is een grote beslissing in een mensenleven. Dit is geregeld in artikel 7:2 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.

Bedenktijd bij delen woning

Deze mogelijkheid gaat ook op voor de koop van een bestanddeel van de woning, zoals een garage of parkeerplek. De bescherming is alleen van toepassing voor consumenten. Is de koper een bedrijf of organisatie dan heeft die hier geen recht op.

Het inroepen van de bedenktijd is vormvrij zoals dat heet. Maar je kan het toch beter schriftelijk doen om later te kunnen bewijzen dat je gebruik maakte van je herroeping.

DoeHetZelfMakelaar

Wil je alles weten over de bedenktijd en hoe je die moet uitrekenen? Dan verwijzen we je graag naar de uitgebreide uitleg op onze zustersite: DoeHetZelfMakelaar.nl Daar staat ook een modelbrief om de bedenktijd in te roepen!

    Lees meer over Koopovereenkomst