Document scannen met telefoon

Document scannen met telefoon

Home » Document scannen met telefoon
8.4
Hoe kan ik een document scannen met mijn telefoon?

Voor een enkele bladzijde is een foto meestal een goede oplossing. Voor verschillende pagina’s installeer je een aparte app. Die maakt het mogelijk om meer pagina’s in één document te krijgen. Wil je een document opsturen? Dan is dat via mail of uploaden het makkelijkst.

Een document scannen met je mobieltje

ADOBE PDF

Om stukken op te sturen kan je het beste het document scannen. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Beschik je thuis of op het werk over een printer die ook kan scannen? Dan kan je die natuurlijk gebruiken. Maar heb je die niet, dan is de mobiele telefoon een handige uitkomst.
Als je een keuze hebt, sla het document dan altijd op als pdf. Dat formaat is zeker voor tekstdocumenten het beste te gebruiken en ook het veiligst.

Document uit één bladzijde

Bestaat het document uit slechts één bladzijde? Dan kan je dat het makkelijkst gewoon fotograferen. Het plaatje is eenvoudig te verzenden.

Document uit verschillende bladzijden

Bestaat een document uit verschillende bladzijden? Denk bijvoorbeeld aan een document met een voorkant en achterkant, of aan een langer document zoals een testament. Dan is het maken van losse foto’s heel onhandig. Die zijn niet aan elkaar gekoppeld en dus is ook het document dan niet één geheel. Er zijn handige appjes voor de telefoon, daarmee kan je een document scannen. Een betrouwbare en goed werkende app voor zowel de iPhone als Android is CamScanner.

Een ID bewijs scannen

Kopie van ID bewijs? Dan wil je niet direct ook je BSN meesturen. De Rijksoverheid heeft een mooie app gemaakt. Hiermee kan je heel goed een document scannen en toch je privacy waarborgen. Je kan daarop het BSN automatisch doorstrepen. Bovendien kan je op de kopie vermelden voor wie deze is. Dit is een zeer veilige manier om een kopie van een ID bewijs te maken. Voor een notaris maakt dat niet heel veel uit, die heeft altijd toegang tot je BSN.