Na mijn dood, gemeenschappelijk spullen voor mijn partner?

Na mijn dood, gemeenschappelijk spullen voor mijn partner?

Home ยป Na mijn dood, gemeenschappelijk spullen voor mijn partner?
8.5

Verblijvingsbeding

Samenwonen en je partner overlijdtWij zijn niet getrouwd. Kan ik er voor zorgen dat als ik dood ga, onze gemeenschappelijke spullen voor mijn partner blijven?

Ja dat kan. Je moet dan een samenlevingsovereenkomst of samenlevingcontract opstellen. Daarin neem je een zogeheten verblijvingsbeding op. Daarmee regel je het volgende. Als een van jullie komt te overlijden dan gaan alle spullen in de gemeenschappelijke huishouding automatisch naar je partner. Dat kan ook gelden voor een huis. Het is dus eigenlijk een soort minitestament waarin je partner de erfgenaam is van jullie gemeenschappelijke bezit.

Samenwonend en kinderen

Als jullie kinderen hebben of krijgen, dan moet je naast het samenlevingscontract ook twee testamenten maken. Anders loop je de kans dat de kinderen voor je partner gaan.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?