Waarom spreken jullie mij met je aan?

Waarom spreken jullie mij met je aan?

Home ยป Waarom spreken jullie mij met je aan?
8.4
Waarom spreken jullie mij met je aan?

Het is een keuze die we door de hele website hebben doorgevoerd. Omdat we ons vergelijken met andere doehetzelf-diensten zoals IKEA, is de aanspreekvorm het informele Jij. Wij tutoyeren dus. We begrijpen dat niet iedereen daarvan gediend is.

Waarom spreken jullie mij met je aan?

Notaris

Wij vergelijken ons meestal met informele bedrijven als IKEA. Wij maken eenvoudige zaken die de mensen zelf af kunnen maken. En inderdaad ook IKEA noemt iedereen je en jij. Persoonlijk heb ik er ook wel eens moeite mee. Ik moet vaak achteraf teksten herschrijven omdat ik toch nog U schreef. Aan de andere kant is de keuze wel te begrijpen. Voor de meeste aktes die wij maken werken we voor jongeren. Want veel beginnende samenwoners gaan voor hun meubels naar IKEA en voor hun samenlevingscontract naar DoeHetZelfNotaris.

Het is A of B

De automatisering is helaas nog niet zo ver gevorderd dat we de aanspreekvorm kunnen laten wisselen per persoon. Dus moeten wij altijd en overal u tutoyeren. Het spijt me als we u daarmee hebben bejegend op een manier die voor u minder passend is.