Waarom spreken jullie mij met je aan?

Waarom spreken jullie mij met je aan?

Home ยป Waarom spreken jullie mij met je aan?
8.4

Waarom spreken jullie mij met je aan?

Wij vergelijken ons meestal met IKEA. Wij maken eenvoudige zaken die de mensen zelf af kunnen maken. En inderdaad ook IKEA noemt iedereen je en jij. Persoonlijk heb ik er ook wel wel eens moeite mee. Ik moet vaak achteraf teksten herschrijven omdat ik toch nog U schreef. Aan de andere kant is de keuze wel te begrijpen. Voor de meeste aktes die wij maken werken we voor jongeren. Want veel beginnenden samenwoners gaan voor hun meubels naar IKEA en voor hun samenlevingscontract naar DoeHetZelfNotaris.

De automatisering is helaas nog niet zo ver gevorderd dat we de aanspreekvorm kunnen laten wisselen per persoon. Het spijt me als we u daarmee hebben bejegend op een manier die minder passend is.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?