Akte van verdeling

Akte van verdeling

Home » Woordenboek » Akte van verdeling
8.6

Wat is een akte van verdeling?

De akte van verdeling is de notariële akte die je na de echtscheiding moet maken om de echtelijke of gezamenlijke woning en hypotheek tussen jullie te verdelen. Het regelt daarmee de eigendomsoverdracht van de gezamenlijke woning en onder welke voorwaarden dat gebeurt. In het echtscheidingsconvenant kun je namelijk al afspreken dat de woning wordt aan een van jullie zal toevallen. Voor een daadwerkelijke overdracht van de woning is dan nog een akte van verdeling nodig. Ook wel verdelingsakte.

Een akte van verdeling kan je ook na overlijden laten opstellen door de notaris. Dat kan bijvoorbeeld als er onroerend goed in de erfenis zit, en één van de erfgenamen wil de woning behouden. In de akte van verdeling komt te staan hoe de erfenis wordt verdeeld en tegen welke waarde.

Uitelkaar.nl

Zelf je scheiding regelen, dat kan bij Uitelkaar.nl

Op het online scheidingsplatform kan je zelf met begeleiding van een casemanager je eigen scheidingsconvenant en ouderschapsplan opstellen. In je eigen tijd en tempo. Aan het einde van het traject bekijkt en bespreekt een familierechtadvocaat alles met jullie en dient hij het in bij de rechtbank. Alles tegen een vaste lage prijs.
Kijk voor meer informatie op Uitelkaar.nl.

  • Het meervoud van akte van verdeling is aktes van verdeling