logo Bont voor Dieren

Steun Bont voor Dieren

Bont voor Dieren komt in actie tegen dierenleed. Zij zet zich in voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. De bontindustrie is ethisch onverantwoord en kenmerkt zich door dierenleed. 


Het doel is dat:


  • consumenten geen bont kopen of dragen;
  • politici wettelijke maatregelen nemen tegen de bontindustrie;
  • modeontwerpers geen bont in hun collectie gebruiken;
  • winkels stoppen met de verkoop van bontproducten.

Door de unieke samenwerking tussen Stichting Bont voor Dieren en DoeHetZelfNotaris kan je de stichting heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Stichting Bont voor Dieren:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor Bont voor Dieren

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Bont voor Dieren.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

Bont voor Dieren in je testament

Je kan heel eenvoudig Bont voor Dieren opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan geen aanvullende gegevens hoeft in te voeren.

Lees meer