BOOG Borstkanker Onderzoek Groep

Home » Goede doelen » BOOG Borstkanker Onderzoek Groep
8.4
logo BOOG Borstkanker Onderzoek Groep

Steun BOOG Borstkanker Onderzoek Groep

De BOOG houdt zich bezig met het verbeteren van behandelmethoden voor patiënten met borstkanker door het uitvoeren van klinisch onderzoek. 


De Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG) is de onderzoeksgroep in Nederland die zich ten doel stelt al het klinisch onderzoek betreffende borstkanker in Nederland te initiëren, te bevorderen, af te stemmen en te faciliteren. Het primaire doel is de behandeling, kwaliteit van leven en overleving van de borstkankerpatiënt te verbeteren.


BOOG voert  breed gedragen (inter)nationale klinische studiesuit.  In de studies wordt ook gebruik gemaakt van translationeel onderzoek. BOOG voert haar studies uit in  overleg met vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties.  De BOOG werkt daarbij aan de verbetering van de infrastructuur voor onderzoek waarin ziekenhuizen samenwerken en zoveel mogelijk patiënten kunnen participeren.


Het BOOG Study Center voert een groot aantal ondersteunende taken en activiteiten uit om het netwerk van borstkanker specialisten en de uit te voeren onderzoeken onder de aandacht te brengen en te coördineren. 

Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor BOOG Borstkanker Onderzoek Groep:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor BOOG Borstkanker Onderzoek Groep

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan BOOG Borstkanker Onderzoek Groep.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

 

BOOG Borstkanker Onderzoek Groep in je testament

Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.

Lees meer