logo Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Steun Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

De Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte). Zij treedt op als belangenbehartiger, geeft voorlichting, organiseert lotgenotencontact, en zet zich in voor onderzoek.


Door de unieke samenwerking tussen Cystic Fibrosis NCFS en DoeHetZelfNotaris kan je de stichting heel eenvoudig steunen.

Door de unieke samenwerking tussen Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting en DoeHetZelfNotaris kan je de stichting heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting in je testament

Je kan heel eenvoudig Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan geen aanvullende gegevens hoeft in te voeren.

Lees meer