Esther Vergeer Foundation

Home » Goede doelen » Esther Vergeer Foundation
8.4
logo Esther Vergeer Foundation

Steun Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation is actief om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met sport en met de positieve effecten hiervan. Dit doen ze door het inspireren, motiveren en activeren van de kinderen en jongeren om te gaan sporten. De nadruk van de activiteiten ligt op de leuke kant van sport in de plaats van dat de nadruk ligt op de handicap.

Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Esther Vergeer Foundation:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor Esther Vergeer Foundation

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Esther Vergeer Foundation.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

 

Esther Vergeer Foundation in je testament

Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.

Lees meer