Fonds Hartewensen

Home » Goede doelen » Fonds Hartewensen
8.4
logo Fonds Hartewensen

Steun Fonds Hartewensen

De stichting biedt steun aan cliënten van de Hartekamp Groep. De Hartekamp Groep biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking in de regio Kennemerland, Duin- en Bollenstreek, Amstelland en Meerlanden.

Steeds meer leuke en nuttige dingen kunnen niet betaald worden uit de reguliere vergoedingen. Je kunt dan denken aan een dagje uit, een aangepaste fiets, speeltoestellen voor in de tuin, een snoelzelkamer, etc.. 

Fonds Hartewensen zorgt ervoor dat de wensen van de cliënten van de Hartekamp Groep toch zo veel mogelijk in vervulling kunnen gaan. Het doel is het leven van cliënten blijer en kleurrijker maken, ondanks bezuinigingen. 

Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Fonds Hartewensen:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor Fonds Hartewensen

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Fonds Hartewensen.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

 

Fonds Hartewensen in je testament

Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.

Lees meer