logo Armoedefonds

Steun Armoedefonds

Stichting Armoedefonds helpt lokale organisaties en initiatieven die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland. Ook bij u om de hoek. Zij geloven in de kracht van lokale organisaties. Je kan de Stichting Armoedefonds heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Armoedefonds:

Hoe werkt een legaat voor Armoedefonds?

Je kunt hier een schenking na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Armoedefonds. Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de schenking. Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde. De schenking heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.


Armoedefonds in je testament

Je kan heel eenvoudig een goed doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan geen aanvullende gegevens hoeft in te voeren.

Lees meer