Armoedefonds

Home » Goede doelen » Armoedefonds
8.3
logo Armoedefonds

Steun Armoedefonds

Wist je dat ruim 1 miljoen Nederlanders in armoede leven? En dat in Nederland 1 op de 9 kinderen in armoede opgroeit?


Stichting Armoedefonds Nederland helpt lokale organisaties en initiatieven die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland. Ook bij u om de hoek. Wij geloven in de kracht van lokale organisaties. Organisaties die persoonlijk contact hebben met de mensen die in armoede leven. Zo bereiken we de mensen die het zo hard nodig hebben.


Ruim 1 miljoen Nederlanders, met een uitkering of een inkomen uit werk, hebben moeite om maandelijks hun rekeningen te betalen. Dagelijks worden gezinnen geconfronteerd met hun financiële situatie. In heel Nederland zijn kinderen die geen verjaardagsfeestje kunnen geven, in tegenstellint tot hun klasgenoten die dat wel kunnen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst kunnen mensen die leven in armoede hulp gebruiken. Help mee om de armoede in Nederland ook in de toekomst te bestrijden.


Stichting Armoedefonds gelooft in mensen die elkaar helpen. Help je mee? 

Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Armoedefonds:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor Armoedefonds

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Armoedefonds.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

 

Armoedefonds in je testament

Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.

Lees meer