Stichting Kind Beter

Home » Goede doelen » Stichting Kind Beter
8.4
logo Stichting Kind Beter

Steun Stichting Kind Beter

Stichting Kind Beter is in het leven geroepen om de fondsen te werven voor dit grootschalig onderzoek om FoxP1 bij kinderen te gaan genezen. Tegelijkertijd is de kans zeer groot dat bij (eventueel) succes, in dit onderzoek, ook andere genetische aandoeningen dichterbij een oplossing zijn. De olievlek die kan ontstaan kan van groot belang voor zowel de medische wetenschap als alle kinderen met zeldzame genetische afwijkingen zijn.

Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Stichting Kind Beter:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor Stichting Kind Beter

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Stichting Kind Beter.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

 

Stichting Kind Beter in je testament

Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.

Lees meer