Stichting Orange Babies

Home » Goede doelen » Stichting Orange Babies
8.4
logo Stichting Orange Babies

Steun Stichting Orange Babies

Orange Babies streeft naar een wereld waar géén kinderen meer worden geboren met hiv. Zij wil de moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, een kans op een eerlijke toekomst bieden.

Omdat dit nog steeds zo hard nodig is, ondersteunt Orange Babies meerdere projecten in de meest kwetsbare gemeenschappen in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia, daar waar de hiv-besmettingsgraad hoog is.Orange Babies strijdt tegen de oorzaken én gevolgen van de epidemie. Zij werken en steunen in Namibië, Zuid-Afrika en Zambia projecten die zorgen voor zwangere vrouwen, baby's, kinderen en adolescenten, in kwetsbare gemeenschappen waar de hiv-besmettingsgraad hoog is.

Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Stichting Orange Babies:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor Stichting Orange Babies

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Stichting Orange Babies.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

 

Stichting Orange Babies in je testament

Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.

Lees meer