Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels

Home » Goede doelen » Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels
8.4
logo Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels

Steun Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels

De stichting Vogelbescherming is een onafhankelijke, landelijke natuurbeschermingsorganisatie en wordt ondersteund door leden.  De stichting zet zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd door gerichte beschermingsprogramma's, intensieve samenwerkingen, politieke lobby, juridische actie, en voorlichting en campagnes.


Door de unieke samenwerking tussen Vogelbescherming Nederland en DoeHetZelfNotaris kan je de stichting heel eenvoudig steunen.

Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

 

Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels in je testament

Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.

Lees meer