VPRO

Home » Goede doelen » VPRO
8.4
logo VPRO

Steun VPRO

Je hebt mensen die onvergetelijke programma’s maken. En je hebt mensen die ze mogelijk maken. Verhalen die u wil of moet zien, gebracht door talentvolle makers. Daar is het bij de VPRO om te doen.Verhalen die buiten de lijntjes kleuren of een schop tegen de schenen geven. Om jou nieuw inzicht of een doordachte glimlach te schenken. Zo kan de VPRO met jouw gift grenzen verkennen, letterlijk en figuurlijk: van Tegenlicht en Zondag met Lubach tot reisprogramma's. 

Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.

Je kunt hier voor VPRO:

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Hoe werkt een legaat voor VPRO

Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan VPRO.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

 

VPRO in je testament

Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.

Lees meer