Steun De Vrienden van het Spaarne Gasthuis

Vrienden Spaarne Gasthuis zorgt voor de fondsenwerving voor het Spaarne Gasthuis. Met hulp van de Vrienden is het mogelijk extra voorzieningen te realiseren die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden.
Je kunt hier voor Vrienden van het Spaarne Gasthuis:
Logo Vrienden Spaarne Gasthuis

Hoe werkt een legaat voor Vrienden Spaarne Gasthuis?

Je kunt hier nu een schenking doen die uitbetaald wordt na je overlijden waarmee je een geldbedrag nalaat aan Vrienden Spaarne Gasthuis.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Je persoonlijke gegevens en het bedrag van de schenking.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De schenking heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

Meerjarig schenken

Door een schenking voor meerdere jaren vast te leggen, heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kun je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kun je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Vrienden van het Spaarne Gasthuis opnemen in je testament

Je kunt heel eenvoudig een goed doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan geen aanvullende gegevens hoeft in te voeren.

Lees meer