logo Zending over Grenzen

Steun Zending over Grenzen

Zending over Grenzen steunt mensen in Oost-Europa, onder andere met voedselpakketten. Ook doet men aan onderwijs, gezondheid en geloofsondersteuning. Wij maken het je heel makkelijk om de stichting te ondersteunen.

Je kunt hier voor Zending over Grenzen:

Hoe werkt een legaat voor Zending over Grenzen?

Je kunt hier een schenking na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan Zending over Grenzen. Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de schenking. Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde. De schenking heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.


Zending over Grenzen in je testament

Je kan heel eenvoudig een goed doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan geen aanvullende gegevens hoeft in te voeren.

Lees meer