Heb ik een testament?

Heb ik een testament?

Home ยป Heb ik een testament?
8.4

Heb ik een testament?

Jaren geleden heb ik een testament gemaakt. Maar hoe kom ik er achter of dat nog geldig is. Bij welke notaris ligt dat? Sommige mensen hebben meer dan dertig jaar gelede een testament gemaakt. Ze kunnen soms de inhoud niet meer terugvinden, of ze weten niet of het testament is herroepen.

Als je het zelf niet zeker weet kan je een notaris vragen. Wil je een exemplaar van je eigen testament? Dat kan je opvragen bij de notaris die het testament ooit heeft opgesteld. Als die notaris niet meer werkzaam is als notaris kan je in het opvolgingsarchief zoeken welke notaris zijn werk heeft overgenomen.

Weet je niet meer bij welke notaris je het testament hebt gemaakt? Dan wordt het bijzonder lastig. Je kan dan het beste of je oude testament Herroepen of een nieuw testament opmaken. Dat is goedkoper dan een speurtocht op te zetten naar je oude testament.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Testament