Heb ik een testament?

Heb ik een testament?

Home ยป Heb ik een testament?
8.6
Hoe kom ik erachter of ik een testament heb?

Je kan dit navragen bij een notaris. Weet je nog bij welke notaris je voor het laatste bent geweest? Dan kan je daar navragen of je een testament hebt opgesteld en om een kopie.

Heb ik een testament?

Jaren geleden heb ik een testament gemaakt. Maar hoe kom ik er achter of dat nog geldig is? Bij welke notaris ligt dat? Sommige mensen hebben meer dan dertig jaar geleden een testament gemaakt. Ze kunnen soms de inhoud niet meer terugvinden, of ze weten niet of het testament is herroepen.

Ondertekenen

Als je het zelf niet zeker weet kun je een notaris vragen. Wil je een exemplaar van je eigen testament? Dat kan je opvragen bij de notaris die het testament ooit heeft opgesteld. Als die notaris niet meer werkzaam is als notaris kun je in het opvolgingsarchief zoeken welke notaris zijn werk heeft overgenomen.

Bestaan zelfs onbekend

Heel soms weet iemand helemaal niet of er ooit een testament is gemaakt. In dat geval kun je bij het Centraal Testamentenregister (CTR) opvragen of jij een testament hebt. Dat kun je normaal alleen doen na overlijden, maar van jezelf kan het ook tijdens leven. Andere mensen kunnen namelijk nooit uitzoeken of jij een testament hebt.

Herroepen

Weet je niet meer bij welke notaris je het testament hebt gemaakt? Dan wordt het bijzonder lastig. Je kan dan het beste of je oude testament herroepen of een nieuw testament opmaken. Dat is goedkoper dan een speurtocht op te zetten naar je oude testament.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Vraag het de notaris