Herroepen testament 199.-

Home » Testamenten » Herroepen testament
8.6

De akte wordt gemaakt door een aangesloten DoeHetZelfNotaris. Ondertekening vindt plaats op het kantoor van die notaris.

Testament herroepen

Je wilt van je testament af, deze wil je herroepen. Het testament heeft geen zin meer omdat de noodzaak is vervallen. Je bent bijvoorbeeld gescheiden en je ex staat nog in je testament.

Of door de wetswijzigingen is nu het wettelijke erfrecht ook goed genoeg. Dat herroepen testament is een fluitje van een cent. In minder dan 5 minuten ben je klaar. Het herroepen van een testament is niet hetzelfde als het wijzigen van een testament. Een erfgenaam schrappen is dus niet hetzelfde.
We hebben in twee stappen de vragen beschreven die je mogelijk nog moet doornemen. Zoals je het testament maakte bij een notaris, zo moet je het ook bij de notaris herroepen. Je maakt een akte herroeping testament.

Twee manieren van herroepen

Er zijn twee manieren om een eerder gemaakt testament te herroepen.

 1. De eerste methode een testament herroepen zonder direct een nieuwe op te stellen. Je herroept het testament dus helemaal.
 2. De tweede methode is een nieuw testament maken, dat komt dan automatisch in de plaats van het oude.

Voordelen om via ons je testament te herroepen

Nergens kan je zo voordelig en makkelijk een testament herroepen.

 • Gratis concept
 • Notaristarief is all in
 • In 5 minuten klaar met de aanvraag
 • Notaris schrijft in bij het Centraal Testamentenregister (CTR)

Wat regel je hier als je herroept?

Je herroept het hele testament. Het is niet mogelijk om bepaalde delen van kracht te laten. Als je het testament herroept geldt het wettelijke erfrecht.

 • Intrekken van hele testament
 • Geen nieuw testament
 • Direct van kracht na bezoek notaris

Hoe werkt het?

Je moet zelf je testament herroepen. Het is een persoonlijke activiteit. Je moet dan ook in persoon bij de notaris verschijnen. Natuurlijk kun je alleen je eigen testament herroepen. De herroeping is eigenlijk een soort mini-testament waarmee het oude testament vervalt. Je kunt dit niet regelen namens iemand anders. De kinderen kunnen niet het testament van vader herroepen. Ook niet als ze het er niet mee eens zijn.

Wat doet de notaris bij de herroeping

herroepen

De notaris zal het document doorlezen en eventueel vragen stellen. De notaris zal kijken of jij kan overzien wat de gevolgen zijn van het herroepen van het testament. Daarna volgt een (korte) bespreking op het kantoor van de notaris. In bijzijn van de notaris moet je ondertekenen.
De notaris moet controleren of je dit besluit in vrije wil hebt genomen. Dat er niet iemand is die je heeft gedwongen het testament te herroepen.

Samen herroepen

Heb je tegelijk met je partner een testament gemaakt en willen jullie die beide testamenten intrekken? Dan moet je twee aktes maken. Per testament maak je een akte om te herroepen. Het herroepen van twee testamenten kan ook via onze site. Het tarief is dan lager omdat je ook samen naar de notaris gaat. Het moeten wel twee gelijkluidende testamenten zijn.

Testament verscheuren?

Let op, het verscheuren van een testament heeft geen effect. Het officiële exemplaar van jouw testament heeft de notaris geregistreerd in het Centraal Testamentenregister. Daar moet ook de herroeping worden geregistreerd.

Eigen notaris?

Je hoeft de herroeping niet te doen bij de notaris waar je het testament hebt opgemaakt. Iedere notaris kan een bestaand testament herroepen. Je kan het dus ook bij de DoeHetZelfNotaris regelen. Dat zal in veel gevallen een stuk goedkoper zijn.

Wat krijg je voor je geld?

Je krijgt een compleet en goed mini testament waarmee je het oude intrekt, inclusief alles wat je nodig hebt om daar te komen.

+

Tarief Herroeping testament € 199.- incl. BTW

Wat kost een Herroeping testament


Werkzaamheden

Wat doet de notaris voor het tarief

De notaris zal voor het tarief:

 • de akte opmaken;
 • een ID controle doen van de opsteller
 • de akte inschrijven in het Centraal Testamentenregister;
 • de akte eeuwig bewaren;
 • jou een officieel afschrift meegeven van de akte met jouw herroeping van jouw testament

Het herroepen van een testament levert eigenlijk op zich weer een nieuw mini-testament. Dat wil zeggen dat de formele handelingen nodig zijn die ook voor een testament gelden. 

Je moet dus ook in persoon bij de notaris komen tekenen. Ook zal de herroeping ingeschreven worden in het Centraal Testamentenregister, bij je oude testament.

Lees meer over Testamenten