In 2 stappen je testament herroepen

Home » Testamenten » Herroepen testament » In 2 stappen je testament herroepen
8.4

In 2 stappen testament herzien

Stappenplan voor je akte


We helpen je graag om jouw testament te herzien. Dat is niet erg veel werk. Maar je moet even een paar vragen doornemen. Misschien wil je namelijk bij nader inzien toch nog wel iets in stand houden van het oude testament.

Wil je alleen een specifieke bepaling aanpassen, zoals een andere erfgenaam? Dan is dat niet het herroepen van jouw testament maar een wijziging.

  1. Zoek je oude testament op

    Lees het testament goed door en vraag je af of er onderdelen zijn die je misschien nog in stand wilt houden.
    Kan je het oude testament nergens meer vinden? Weet je nog bij welke notaris je het hebt gemaakt? Zoek die notaris dan op bij www.notaris.nl of via www.registernotariaat.nl Vraag bij de notaris een afschrift van je testament. Je hebt dat oude testament ook nodig voor de bespreking bij de notaris. Alleen op die manier kan de notaris je uitleggen wat de exacte gevolgen zijn van het intrekken van je testament.

  2. Testament helemaal herroepen of bepaalde delen in stand houden?

    Het is niet mogelijk om jouw testament gedeeltelijk te herroepen via de DoeHetZelfNotaris. Dat kan alleen als je jouw testament helemaal wilt herroepen. Je krijgt dan een soort ‘mini-testament’. Daarin staat alleen dat je jouw testament herroept.

 

Lees meer