Incassobedrijven verplicht stichting derdengeld?

Incassobedrijven verplicht stichting derdengeld?

Home ยป Incassobedrijven verplicht stichting derdengeld?
8.6
Moeten incassobedrijven een stichting derdengelden hebben?

Ja, incassobedrijven moeten een stichting derdengelden hebben als ze lid zijn van De Nederlandse Vereniging van Incasso Ondernemingen. Als zij geen lid zijn is dat niet verplicht. Het biedt wel zekerheid als er een stichting derdengelden is.

geld

Verplichte stichting derdengeld?

Als het incassobedrijf lid is van De Nederlandse Vereniging van Incasso Ondernemingen is het bedrijf verplicht een stichting derdengelden te hebben. Deze bedrijven zijn dat verplicht op grond van een regeling van de NVIO.

Zij moeten een aparte stichting derdengelden hebben voor het beheer van de derdengelden.

Nu zijn er niet veel incassobedrijven lid van de NVIO. In het algemeen zijn incassobedrijven organisaties die (of ze daar nu toe verplicht zijn of niet) een stichting derdengelden zouden moeten hebben. Richting de opdrachtgevers van het incassobedrijf biedt het namelijk de garantie dat de ontvangen gelden apart gehouden worden. Bij een eventueel financieel probleem bij het incassobureau komt het geld van de opdrachtgever niet in gevaar.

Banken en stichting

De banken zijn sinds 2018 erg huiverig voor het openen van bankrekeningen op naam van een stichting derdengeld. Daarom kiezen wij ervoor om de naam van de stichting net iets aan te passen. Die bevat dan niet het woord “derdengeld”, dat voorkomt discussie met de bank.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Stichting derdengelden