Derdengeld

Derdengeld

Home » Woordenboek » Derdengeld
8.4

Betekenis Derdengeld

Derdengeld is geld dat van iemand anders is. Het is geld dat tijdelijk door iemand anders wordt beheerd. Door het geld in een aparte stichting onder te brengen behoort het niet tot het ondernemersvermogen en staat het veilig geparkeerd op een derdengeldrekening. Je noemt die rekening ook wel een kwaliteitsrekening. Zo blijft dat geld buiten een eventueel faillissement of beslag.

Sommige beroepsgroepen hebben een wettelijk geregelde vorm van derdengeld. Dat zijn advocaten, notarissen en deurwaarders. Zij beheren het derdengeld in een aparte stichting. Specifiek voor deze drie doelgroepen zijn ook specifieke bankrekeningen, zogeheten kwaliteitsrekeningen.

Ook anderen kunnen stichting derdengelden oprichten. Bijvoorbeeld incassobureau’s, webwinkels, zorgaanbieders of cadeaubonnen.

Voorbeeld derdengeld

Je koopt iets op het internet. Dat betaal je direct. De levering van dat artikel is pas over drie dagen, plus de wettelijke bedenktijd. Jouw betaling komt in een stichting derdengeld. Die keert het geld pas uit aan de internetondernemer na de wettelijke bedenktijd. Mocht er in de tussentijd iets niet goed gaan, zoals een faillissement van de internetondernemer, dan staat jouw geld toch veilig.

Lees meer op de website stichtingderdengelden.nl
Je kan ook een stichting derdengeld oprichten via onze site.

  -   Het meervoud van Derdengeld is derdengelden