GoedeDoelenService

Home » Voor Goede Doelen » GoedeDoelenService
8.6

DoeHetZelfNotaris Hulp bij online fonsdenwerving

ANBI Logo

Jullie zijn een goed doel. Jullie willen meer doen met de werving van erfenissen, de werving van legaten of de opname in testamenten?
Speciaal voor ANBI instellingen heeft DoeHetZelfNotaris een aantal praktische tools ontwikkeld.
Een keur aan fondsen doet mee aan onze GoedeDoelenService. Er is een gratis pakket (basic) en een betaald pakket (pro). Alle tools zijn ontwikkeld om het doneren en nalaten aan goede doelen eenvoudiger te maken.

Online legaten, testamenten en periodieke schenkingen

Het werven van erfenissen is een precair onderwerp. Maar als iemand jullie wil opnemen in een testament, dan moet het natuurlijk wel zo soepel mogelijk kunnen verlopen. Vanaf nu kunnen vrienden, leden en donateurs online een legaatakte of testament opstellen.

Kies je voor de pro-variant dan kan dat zelfs vanaf jullie eigen website. Nog nooit was nalaten aan een goed doel zo eenvoudig. De inspanningen om meer nalatenschappen te verwerven krijgen een veel hoger rendement door het gebruik van deze online-app op je eigen website.

Ook is er een tool om eenvoudig meerjarige schenkingen op te stellen. De schenker kan zelf een aantal zaken aangeven die in de meeste standaard formulieren niet zijn opgenomen. Er is direct duidelijkheid over het bedrag, de wijze van betaling en de voorwaarden. Maak je gebruik van de Pro service, dan wordt jullie deel van de overeenkomst al direct geheel ingevuld. Je kan ook samen met ons deelnemen aan een experiment met digitale ondertekening.

Het kan op twee manieren

 Basic
Gratis
Pro
€ 960.- per jaar
Jullie goede doel wordt opgenomen in de vaste keuzelijst voor de bezoekers
Jullie krijgen een eenvoudige pagina op deze website
Jullie krijgen een uitgebreide pagina op deze website
Bezoekers kunnen bij een legaat, testament of periodieke schenking jullie organisatie kiezen
Bezoekers kunnen vanaf jullie pagina exclusief een testament opstellen waarin jullie staan als begunstigde
Jullie logo komt op de site
Jullie logo komt in de slider op onze homepage
Koppeling naar het testament kan ook op jullie eigen website
Vooringevuld formulier voor periodiek schenken
Vooringevuld formulier voor legaat nalaten
Periodieke rapportage
Gratis abonnement op Stichting.nl

Wat krijg je bij Gratis Basic?

Basic wil zeggen dat jouw goede doel wordt opgenomen in de vaste keuzelijst voor de bezoekers. Je krijgt een eenvoudige pagina met een beschrijving van jullie organisatie en doelstelling. De bezoekers kunnen bij een legaat, testament of periodieke schenking jouw organisatie kiezen. Het staat ze ook vrij om een ander goed doel in te vullen. Het voordeel is dat de bezoeker jouw organisatie ziet op het moment dat die de beslissing gaat nemen waaraan te schenken of nalaten. Jullie logo komt op de site, jullie moeten dat zelf aanleveren. Ook willen wij de ANBI verklaring en een recent KvK uittreksel. In ruil stellen wij een vermelding op jullie site op prijs. Hoe meer verwijzingen, hoe sterker de site online staat.

Wat krijg je bij Pro?

Je krijgt een eigen pagina op DoeHetZelfNotaris. Op die pagina staat een wervende tekst over jouw organisatie. Die hebben we in overleg opgesteld. Vanaf die eigen pagina kunnen mensen exclusief een testament opstellen waar jullie in staan als begunstigde.

Dat kunnen ze dan niet wijzigen, wel eventueel aanvullen. Die koppeling kan je ook direct instellen vanaf jullie eigen website. Als je bent aangemeld en alle gegevens zijn compleet dan sturen we je een mail die je kan doorgeven aan je websitebeheerder. Met een eenvoudige code is de koppeling tot stand te brengen.

Makkelijk periodiek schenken. Het online formulier voor een periodieke schenking is door ons al grotendeels vooraf ingevuld. Alle gegevens van jouw fonds staan al in de overeenkomst. Daarbij ook gegevens voor de SEPA machtiging, incassant ID en dergelijke. De contracten zijn door ons voorzien van een uniek nummer. De donateur hoeft alleen nog de persoonlijke gegevens en het bedrag in te vullen. Periodiek doneren was nog nooit zo eenvoudig.

Een Goede Doelen Testament. Bezoekers kunnen een testament maken waarin ze jouw goede doel opnemen. In alle testamenten op onze site kunnen mensen besluiten dat ze een Goed Doel als erfgenaam willen opnemen. De Goede Doelen uit de Pro service staan bovenaan in de keuzelijst.

Een legaat nalaten aan jullie. Hebben we het over een legaat? Ook hier is alles al ingevuld. Het legaat kan uitsluitend in geld en dus niet in goederen of percentages en dergelijke worden opgesteld. Doordat wij alle gegevens jaarlijks controleren kan de notaris dit legaat voor een zeer schappelijke prijs afhandelen.

Periodieke rapportage
Je ontvangt per kwartaal een overzicht van alle aktes/schenkingen die via de site zijn gemaakt. Ook geven we je de bezoekersaantallen van de specifieke pagina van jouw fonds.

Wat kost het?

Je kan kiezen, de basic versie is helemaal gratis. Voor de Pro service betaal je een vast jaarlijks bedrag van € 960,– inclusief BTW.

De notaris rekent voor de legaatakte en de testamenten een bedrag aan de opsteller van de Akte. Deze tarieven staan vast op de site. Onze tarieven bevatten altijd een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden. Standaard kosten zoals eventuele registratie zit altijd in de kostprijs.

Bij het Pro abonnement bestaat de mogelijkheid dat het goede doel de kosten van de notaris voor zijn rekening neemt.

Een Periodieke schenking rekenen wij rechtstreeks af met de donateur, die betaalt hier € 27,50 all in voor. Bij het Pro abonnement zijn de periodieke schenkingen gratis. Je ontvangt dan direct na het opstellen de concept schenkingsovereenkomst. Zo kan je een follow up geven als je na enkele weken nog geen getekend exemplaar hebt ontvangen. Lees de spelregels even na, voordat je akkoord gaat.

Wat krijg je nog meer in een Pro abonnement?

Ieder kwartaal een opgave van het:

  • Aantal bezoekers op jouw unieke actiepagina bij DoeHetZelfNotaris
  • Aantal mensen dat aan een legaat, testament of periodieke schenking voor jouw organisatie is begonnen
  • Aantal mensen dat deze akte daadwerkelijk heeft opgesteld

Het opstellen van een akte is een zaak van de erflater / legator en de notaris. Wij kunnen je wel vertellen hoeveel aktes naar een notaris verzonden zijn. Wij mogen je niet vertellen wie de afzenders zijn en naar welke notaris dat gegaan is.

Lees meer